Naslovnica Kronika Mala Lara je bila uspešno operirana

Mala Lara je bila uspešno operirana

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Društva Palčica Pomagalčica prihaja nova vzpodbudna novica. Mala Lara iz okolice Ljubljane, ki je trpela za cerebralno paralizo, je bila pravkar uspešno operirana v ZDA.
Mala Lara je bila uspešno operirana

Fotografija Lare iz bolnišnice v ZDA (foto: larini-koraki.si)

Društvo Palčica Pomagalčica je septembra 2019 sprožilo humanitarno akcijo zbiranja pomoči malemu Krisu. Dobrodelnost Slovencev je bila tako velika, da se je ta akcija lahko razširila še na druge otroke. Tako so pomagali še številnim drugim otrokom in januarja letos so sprožili tudi akcijo zbiranja pomoči za malo Laro iz okolice Ljubljane. Lara se je rodila dva meseca pred rokom, zaradi zapletov ob porodu pa njeni možgani nekaj časa niso prejemali kisika.

Pri enem letu so ji diagnosticirali cerebralno paralizo, nato pa so zdravniki ugotovili, da bi Lara lahko shodila, če bi ji dovolj hitro pomagali. Potrebna pa je bila operacija pri specialistu v ZDA, kjer pa je zdravljenje običajno zelo drago. Zato so se pri Društvu Palčica lotili nove akcije zbiranja sredstev, pri tem pa so bili s pomočjo solidarnosti Slovencev zelo uspešni. Lara je tako lahko odpotovala v ZDA, kjer je bila ta teden tudi uspešno operirana.

Poseg je v otroški bolnišnici opravil nevrokirurg dr. T.S. Park, ki je z delom pričel zelo zgodaj, že ob 5,.45, potem ko so anesteziologi in sestre opravili vse potrebne predpriprave na operacijo. Operacija sama je nato trajala kar štiri ure, minila je brez zapletov in, kar je najbolj pomembno, bila je uspešna! Laro po operaciji čaka 5 dni okrevanja, nato pa 3 tedenske strnjene nevrofiziološke obravnave.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.