Naslovnica Trendi Napoveduje se vrhunski festival Melodije morja in sonca

Napoveduje se vrhunski festival Melodije morja in sonca

Avtor: Spletno Uredništvo
Letošnji festival Melodije morja in sonca se že hitro bliža. V soboto, 9. julija bo amfiteater Avditorija Portorož spet nabito poln, za zmago se bo potegovalo 12 skladb, gostiteljica večera bo Lorella Flego, pravi zvezdi večera pa bosta skoraj zagotovo njena letošnja sovoditelja Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač.
Napoveduje se vrhunski festival Melodije morja in sonca

Letošnji ‘MMS trio’ -Tomaž Klepač, Lorella Flego in Iztok Gustinčič (foto: Aleš Rosa, Avditorij Portorož-Portorose)

Služba za komuniciranje RTV Slovenija je pravkar napovedala prihajajoči, že 41. po vrsti festival ‘Melodije morja in sonca’ (MMS). Tudi letos bo najprestižnejši slovenski poletni glasbeni festival potekal v amfiteatru Avditorija Portorož, v sodelovanju Občine Piran in seveda RTV Slovenija. MMS bo na vrsti v soboto, 9. julija od 21. ure dalje. Gostiteljica festivalskega večera bo izkušena televizijska voditeljica Lorella Flego.

Ob spremljavi festivalskega orkestra bodo izvajalci v živo predstavili 12 pesmi, vrstni red nastopov pa bo tak: Anika Horvat in Tinkara Kovač: ‘Do roba in še čez’, San Di Ego: ‘Človek mora imeti sanje’, Tosca Beat: ‘Colori della natura’, Isaac Palma: ‘Zdaj je čas’, Nina Lampret: ‘Modrina’, Moya: ‘Luna’, Nuša Derenda: ‘Valček’, Radar: ‘Moje meje’, Ninnay: ‘Nočem tja’, BosaZnova: ‘Želje’, Žiga Jan: ‘V laseh polno imaš soli’ in zadnja Mia Guček: ‘Adrenalin’.

Glede na imena udeleženk in udeležencev se očitno tudi tokrat obeta zelo kakovosten festival. Letos bosta vso dogajanje popestrila Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič. Tomaž in Iztok sta dolgoletna ‘radijca’, tudi z nekaj izkušnjami iz gledaliških vod, Tomaž pa ima zelo dolgo kilometrino tudi kot pevec heavy metal skupine Delirium. Tokrat bosta zadolžena za sproščeno in humorja polno vzdušje, ki bo zaokrožilo ves program večera.

»Na letošnjem festivalu bodo podeljene naslednje nagrade: Velika nagrada Melodij morja in sonca 2022, nagrade strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti in nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja. Zmagovalca Velike nagrade MMS bodo določili glasovi strokovne žirije, izbranih radijskih postaj, javnosti s telefonskim glasovanjem in občinstva v Avditoriju,« so še pojasnili z RTV Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.