Naslovnica Kronika Napoveduje se nov naval na južno mejo

Napoveduje se nov naval na južno mejo

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska policija bo v prihodnjih dneh še poostrila nadzor zunanje schengenske meje z Republiko Hrvaško. Napoveduje se namreč nov naval ilegalnih migrantov na slovensko južno mejo.
Napoveduje se nov naval na južno mejo

Policija pa ne nadzoruje le meje, ampak tudi širša notranja področja južne Slovenije (foto: policija.si)

 

Kot so napovedali s slovenske Policije, je tudi zaradi daljšega obdobja lepega vremena moč pričakovati, da se bodo mnogi ilegalni migranti z območij Bosne in Hercegovine ter Hrvaške prav v naslednjih dneh odločili za poskus preboja v Evropsko unijo. Zato bodo slovenski organi za notranje zadeve v teh dneh dodatno še poostrila nadzor zunanje schengenske meje z Republiko Hrvaško.

»V nadzoru bo policija poleg rednih patrulj uporabila tudi specializirane enote in razpoložljiva tehnična sredstva, ki jih ima na razpolago. Enako kot doslej bodo policistom, pri odkrivanju in preprečevanju nedovoljenih migracij, odkrivanju organizatorjev nezakonitih prehodov in ostale čezmejne kriminalitete, še naprej pomoč nudili tudi pripadniki Slovenske vojske,« so pojasnili na Policiji.

Ob tem so predstavniki Ministrstva za notranje zadeve pohiteli in že objavili podatke s področja ilegalnih migracij za prvo tromesečje letošnjega leta. Od 1. januarja do srede, 31. marca, je slovenska Policija obravnavala 1.108 ilegalnih migrantov, ki so že prestopili slovensko mejo in še 126 migrantov, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Pri tem je bilo daleč največ prijetih migrantov na območju Policijske uprave Koper (603).

Na jugozahodnem delu Primorske je bilo torej zabeleženih približno polovica vseh ilegalnih migracij, sledita pa PU Maribor (254) in  PU Novo mesto (114).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.