Naslovnica Trendi Napovedali so zadnjo letošnjo premiero v SMG

Napovedali so zadnjo letošnjo premiero v SMG

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko mladinsko gledališče je napovedalo premiero predstave, ki nosi malce nenavaden naslov ‘žbam!’, njen režiser pa je Vito Taufer. To bo zadnja premiera SMG v letu 2022.
Napovedali so zadnjo letošnjo premiero v SMG

Prizor iz gledališke predstave z Urošem Mačkom (foto: Ivian Kan Mujezinović/SMG)

Vito Taufer na oder Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) tokrat prinaša novo besedilo Simone Semenič. Naslov dela je ‘žbam!’, kar je malce neobičajen in slovnično vprašljiv naslov, a smo inovativnih naslovov v umetnosti že dobro vajeni. Sicer je ta gledališka predstava pendant (pravo nasprotje), drami s podobno umetniškim naslovom ‘5fantkov.si’, vendar novo delo hkrati deluje povsem samostojno.

»Avtorica se je posvetila petim ženskam različnih profilov in različnih družinskih okolij – nemara mamam petih fantkov –, ki se enkrat tedensko dobivajo in kot ljubiteljice pripravljajo avtorsko uprizoritev s poetičnim, dasi nekoliko skrivnostnim naslovom dívčí válka. Igra v igri, spolno preobrnjena zasedba, zlasti pa duhovito preizpraševanje različnih družbenih vlog, tokrat s poudarkom na seksizmu in trenjih med spoloma, so skupni obema besediloma,« pravijo na SMG.

V predstavi ‘žbam!’ igrajo Jurij Drevenšek (k. g.), Ivan Godnič, Uroš Maček, Sebastjan Starič (k. g.) in, Dario Varga. Premiera te predstave, ki je predvidena za petek, 16. decembra ob 19.30, je sicer že razprodana. Sledile pa bodo ponovitve v soboto 7.12., torek 20. 12., sredo 21. 12., četrtek 22. 12., petek 23. 12., torek 27. 12., sredo 28. 12. in zadnja letos v četrtek, 29.12. – vse ob ob 19.30.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.