Naslovnica Šport Napoved žreba za EuroBasket 2022

Napoved žreba za EuroBasket 2022

Avtor: Spletno Uredništvo
Košarkarska zveza Slovenije je pravkar napovedala, da se bliža žreb skupin za Evropsko prvenstvo, ki ga bodo prihodnje leto skupaj gostile Nemčija, Italija, Češka in Gruzija. Slovenija je sicer še vedno aktualni evropski prvak.
Prizor z zadnjih letošnjih kvalifikacijskih tekem Slovenije v Stožicah (foto: FB KZS)

Slovenska košarkarska reprezentanca bo po veličastni osvojitvi naslova evropskega prvaka  leta 2017 v Carigradu ostala lastnik te prestižne titule kar 5 let. To je največ doslej, z izjemo Litve, ki je bila vsaj na papirju evropski prvak med leti 1939 in 1946 – vmes je namreč tekmovanje onemogočila druga svetovna vojna. Prihodnje leto bodo EP v košarki še tretjič zapored gostile štiri države, tokrat bodo to Nemčija, Italija, Češka in Gruzija.

S Košarkarske zveze Slovenije so opozorili, da se hitro bliža tudi žreb skupin za Eurobasket 2022 in sicer bo na sporedu v četrtek, 29. aprila, ob 13. uri, potekal pa bo v nemški prestolnici Berlinu. Sicer bo to že 41. EP v košarki, tekmovanje pa bo po sedanjih načrtih  na vrsti med 1. in 18. septembrom. Prvi, skupinski del Evropskega prvenstva bo potekal v Pragi, Tbilisiju, Kölnu in Milanu.

V prvi fazi bo sodelovalo kar 24 reprezentanc,  nato bodo po 4 najboljše iz vsake skupine napredovale v finalni del, ki ga bo gostil Berlin. Evropski prvak Slovenija je sicer pred žrebom uvrščena šele v tretji boben. Ker so malce spremenili pravila in gostiteljem uvodnega dela tekmovanja dovolili, da so si sami izbrali enega od nasprotnikov v skupini, so naredili tudi uslugo Sloveniji in predvsem slovenskim navijačem.

Slovenci namreč v prvem delu prvenstva ne bodo igrali v oddaljenem gruzijskem Tbilisiju in tudi ne v Pragi, tako da v igri ostajata nemški Köln in Sloveniji najbližji Milano. Sicer pa bo žrebanje konec meseca potekalo v berlinski glasbeni dvorani Verti, dan pred tem pa bodo  v Nemčiji izpeljali tudi žreb vseh evropskih prvenstev za mlajše starostne skupine.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.