Naslovnica Kronika Največkrat so bile dovoljene hitrosti prekoračene v naseljih

Največkrat so bile dovoljene hitrosti prekoračene v naseljih

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska Policija je ekspresno hitro objavila rezultate včerajšnjega maratona nadzora hitrosti po vsej državi. Zaznali so kar 856 prekoračitev dovoljenih hitrosti, izstopal pa je voznik na dolenjskem delu avtocestnega križa, ki so mu izmerili hitrost 208 kilometrov na uro.
Največkrat so bile dovoljene hitrosti prekoračene v naseljih

Fotografija ‘rekorderja’, ki so jo posneli iz policijskega avta prek sistema Provida (foto: policija.si)

Policisti in uslužbenci Javne agencije RS za varnost prometa že več dni sodelujejo v nacionalni preventivni akciji z imenom ‘Hitrost’. Ta akcija bo trajala vse do nedelje (27. marca), včeraj pa je v sklopu akcije potekal tudi poseben maraton nadzora hitrosti po vsej Sloveniji. Ta maraton poostrenega nadzora je bil hkrati del skupne evropske akcije ‘Speed’,  ki jo je pripravila evropska mreža prometnih policij ROADPOL.

Kljub vsem opozorilom slovenske Policije in številnim najavam glede poostrenega nadzora hitrosti se je na slovenskih cestah včeraj našlo kar lepo število kršiteljev. Ob meritvah, ki so  potekale na približno 600 lokacijah po vsej Sloveniji, so policisti skupno našteli kar 856 prekoračitev hitrosti. Daleč največ prekoračitev je bilo ugotovljenih v naseljih, kjer so merilne naprave zaznale 555 kršitev.

»Na cestah izven naselij je bilo ugotovljenih 175 prekoračitev hitrosti, na avtocestah in hitrih cestah pa 126 prekoračitev hitrosti. Od tega so 419 voznikov obravnavali na kraju, 136 lastnikom vozil pa bodo poslana obvestila o kršitvah oziroma plačilni nalogi. Policisti so 325 voznikov opozorili, 83 voznikov je bilo mandatno kaznovanih na kraju,« so pojasnili s  Policije in dodali, da 144 lastnikov vozil lahko pričakuje prejem plačilnih nalogov po pošti.

Prva analiza včeraj zaznanih kršitev kaže, da je šlo v večini primerov za nižje prekoračitve hitrosti. Vseeno pa se vedno najde kakšen ‘pilot’, ki ne zmore voziti avtomobila niti blizu  dovoljene hitrosti. Tokrat so takšnega voznika ustavili na avtocesti med Novim mestom in Trebnjem, kjer se je vozil s hitrostjo 208 km/h. To ga bo seveda drago stalo…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.