Naslovnica Šport Erjavec s 100-odstotno podporo v tretji predsedniški mandat

Erjavec s 100-odstotno podporo v tretji predsedniški mandat

Avtor: Spletno Uredništvo
Na redni volilni skupščini Košarkarske zveze Slovenije ni bilo presenečenj. Dosedanji predsednik zveze Matej Erjavec ostaja trdno zabetoniran na svojem stolčku, saj na glasovanju ni imel protikandidata, prejel pa je prav vseh 52 glasov prisotnih članov. Tako je Erjavec vstopil v svoj tretji zaporedni predsedniški mandat.
Erjavec s 100-odstotno podporo v tretji predsedniški mandat

Matej Erjavec je s 100% podporo volivcev zagotovo vzbudil ljubosumje katerega od slovenskih politikov (foto: FB KZS)

Redna volilna skupščina Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je potekala v ljubljanskem hotelu Austria Trend, na njej pa se ni zgodilo nič presenetljivega. Člani KZS z volilno pravico so dosedanjemu predsedniku KZS Mateju Erjavcu z vsemi 52 glasovi za potrdili še tretji zaporedni mandat. Sicer je Erjavec vodenje krovne slovenske košarkarske organizacije prevzel že leta 2014, tokrat pa na volilni skupščini sploh ni imel protikandidata.

“Članom Košarkarske zveze Slovenije se zahvaljujem za ponovno izkazano zaupanje. Vodenje krovne košarkarske organizacije v Sloveniji je zame velika čast in hkrati obveznost. Košarkarsko zvezo Slovenije čakata vsaj dve res izjemno zahtevni leti. Pred nami je namreč zelo delovno in tekmovalno ter organizacijsko intenzivno obdobje. Letos bodo slovenske moške in ženske reprezentance vseh starostnih kategorij nastopile na rekordnem številu tekmovanj v zgodovini zveze.

Prihodnje leto pa nas čaka organizacija ženskega EuroBasketa, ki je tako finančno, kot organizacijsko velik izziv in priložnost za dodaten razvoj ženskega športa in hkrati za promocijo Slovenije v Evropi. Glede na težke čase izzivov ne bo zmanjkalo niti na klubskem področju, kjer si skupaj s klubi želimo dvigniti nivo ligaških tekmovanj,” je ob ponovni izvolitvi med drugim povedal predsednik Matej Erjavec.

S KZS so spomnili, da je sicer Erjavec nekdanji košarkar Janč, Parkljev in Slovana, poleg tega pa je univerzitetni diplomirani pravnik, ki ima od leta 2003 lastno odvetniško pisarno.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.