Naslovnica Magazin Največ je povpraševanja po rabljenih nemških avtih

Največ je povpraševanja po rabljenih nemških avtih

Avtor: Spletno Uredništvo
Litovsko podjetje carVertical, ki je prodajo rabljenih avtomobilov povezalo z bitcoini, je pripravilo lestvico osebnih vozil, po katerih naj bi bilo lani v Sloveniji največ povpraševanja. Na vseh prvih petih mestih so vozila nemških proizvajalcev, kar seveda ni presenetljivo.
Volkswagen Golf 7 je bil lani na vrhu najbolj iskanih avtov pri nas (foto: Robert Basic/commons.wikimedia.org)

Litovsko podjetje CarVertical je pripravilo lestvico osebnih vozil, po katerih naj bi bilo lani v Sloveniji največ povpraševanja. Na vseh prvih petih mestih so se znašla vozila nemških proizvajalcev, kar ni presenetljivo. Sicer  se podjetje CarVertical ubada s prodajo rabljenih avtomobilov v povezavi s kriptovaluto bitcoin, lansko jesen pa so v nekaterih specializiranih slovenskih medijih že podvomili v kredibilnost objav tega podjetja.

»V raziskavi so bili uporabljeni verodostojni in natančni podatki, ki temeljijo na pregledanih poročilih o zgodovini avtomobilov, ki so bila pregledana na strani carVertical. V tej obširni študiji je bilo analiziranih več kot pol milijona poročil o zgodovini avtomobilov. Ta poročila so bila zajeta od januarja do decembra 2020iz baze podatkov carVertical,« trdijo na litovskem podjetju.

Pojasnili so še, da to ne pomeni, da so bile te avtomobilske znamke tudi najbolj prodajane. Namen raziskave je bil ugotoviti, za katere rabljene avtomobile je bilo pregledanih največ poročil, v katerih se kupci nato niso odločili za nakup. Prvo mesto si delita Volkswagnova modela Golf in Passat (oba s po 6,26 % vseh poročil), sledijo BMW serije 5 (5,5 %), BMW serije 3 (4,59 %) in Audi A 4 (4,34%).

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.