Naslovnica Šport Nogometna zveza Slovenije in nogometni razred

Nogometna zveza Slovenije in nogometni razred

Avtor: Spletno Uredništvo
Nogometna zveza Slovenije in Gimnazija Šiška bosta tudi v naslednjem šolskem letu sodelovali pri projektu srednješolskega šolanja v dekliškem in fantovskem nogometnem oddelku NZS. Projekt se imenuje nogometni razred, nanj pa so opozorili, ker informativni dan za vpis za prihodnje šolsko leto že trka na vrata.
Nogometna zveza Slovenije in nogometni razred

Nogometni razred je nedvomno uspešen projekt NZS (foto: SJ)

Projekt ‘Nogometni razred’ izvaja Nogometna zveza Slovenije (NZS) skupaj z Gimnazijo Šiška ter Šolskim centrom za pošto, ekonomijo in telekomunikacije (ŠCPET). Projekt je zagotovo nekaj posebnega in sicer ne le v slovenskem nogometnem prostoru, ampak najbrž tudi nekoliko širše. Posebej pohvalno je dejstvo, da se je prvotnemu razredu fantov pridružil tudi razred nogometašic.

»Nogometni razred NZS ima že bogato zgodovino, fantovski oddelek slavi 20 let obstoja in uspešnega delovanja, dekliški pa deluje sedem let. Dijakinje in dijaki so vključeni v kakovostni program treningov, kjer delo poteka po strokovnem programu, ki je zasnovan na način, da posameznik/ca lahko razvije in izboljšuje svoje sposobnosti v tehničnih in taktičnih elementih nogometne igre ter napreduje tudi z vidika telesne priprave,« pravijo na NZS.

Sicer je jasno, da gre za uspešen projekt, sicer bi ga že zdavnaj zaključili, oziroma prepustili v druge roke. Prav tako je jasno, da v tem oddelku skrbijo tako za šolski uspeh, kot tudi za zdravje in za izboljšanje nogometnih veščin vsakega posameznika.  Letos bodo informativni dan za vpis v ta oddelek v šolskem letu 2021-22 opravili v petek, 12. februarja, potekal pa bo razmeram in situacij prilagojeno – torej bo vse informacije možno dobiti prek spleta.

»Skupaj z Gimnazijo Šiška in ŠC PET je Nogometna zveza Slovenije v vseh teh letih prispevala veliko znanih nogometnih imen (Lara Prašnikar, Adrijana Mori, Sara Agrež, Lara Klopčič, Lana Golob, Nina Predanič, Zala Vindišar, Bojan Jokič, Robert Berič, Nejc Skubic, Jure Balkovec, Jaka Bijol, Dejan Vokić, Žiga Frelih …) ter zlatih maturantov, maturantk, ki so kasneje zaključili študij doma ali v tujini,« so še dodali z NZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.