Naslovnica Gospodarstvo Najnovejše slovenske vojaške tehnologije na sejmu v Parizu

Najnovejše slovenske vojaške tehnologije na sejmu v Parizu

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri se v Parizu začenja sejem izdelkov in tehnoloških rešitev s področja varnosti in obrambe Eurosatory. Na dogodku, ki velja za enega najpomembnejših s te gospodarske panoge v vsej Evropi, bo med razstavljavci letos tudi 15 slovenskih podjetij in institucij.
Najnovejše slovenske vojaške tehnologije na sejmu v Parizu

Prizor s prejšnje izvedbe sejma Eurosatory v letu 2022 (foto: spiritslovenia.si)

Na varnostno-obrambnem sejmu Eurosatory v Parizu se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija predstavilo 14 slovenskih podjetij, 1 združenje in 1 državna institucija – Arex, Armas, C-Astral, DAT-CON, EM Tronic, Guardiaris, MIL Sistemika, Prevent&Deloza, StriX eMotors, Stubelj, Timtec Defense, Trival Antene in Valhalla Turrets ter Grozd obrambne industrije in Ministrstvo za obrambo RS (MORS).

MORS bo na sejmu promoviral inovativne slovenske projekte, kot so Mangart 25 – lahka daljinsko vodena oborožitvena postaja za zračno obrambo, SOS-BLS simulator oboroženega kombiniranega brezpilotnega letalnega sistema, VEPKOV – večnamenska platforma brez posadke na kolesni hibridni pogon, STRIX – najmočnejši električni hard enduro motor ter BANS – protiletalsko lahko neubojno orožje zelo kratkega dosega.

Kot so pojasnili z agencije SPIRIT Slovenija, je sejem Eurosatory na vrsti vsaki dve leti. Predlani je bilo v Parizu več kot 2000 razstavljavcev iz 63 držav, postavljenih je bilo 41 nacionalnih paviljonov, v ključno s slovenskim, našteli pa so 62.000 obiskovalcev in kar 250 uradnih delegacij. Letošnja največja novost so številne platforme za mreženje ter vnaprejšnje dogovarajnje za poslovna srečanja, predvsem pa bo predstavljenih več kot 250 vojaških vozil.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.