Naslovnica Šport Pričenja se slovenska odbojkarska evforija v Stožicah

Pričenja se slovenska odbojkarska evforija v Stožicah

Avtor: Spletno Uredništvo
V dvorani Stožice se od jutri dalje napoveduje nov izjemen odbojkarski spektakel. Slovenske odbojkarje čaka še tretji turnir letošnje Lige Narodov, kjer se bodo pred polnimi tribunami pomerili še z Argentino, Kubo, Italijo in Srbijo. Slovenija naj bi bila teoretično že uvrščena na letošnje Olimpijske igre, a bodo fantje selektorja Cretuja poskusili zmagati na vseh štirih tekmah.
Pričenja se slovenska odbojkarska evforija v Stožicah

Prizor z nedavne zmage Slovenije ned Turčijo v Ligi narodov (foto: OZS/VolleyballWorld)

Stožice bodo od jutri (torek, 18. junija) pa vse do nedelje (23. junija) spet v znamenju vrhunske svetovne odbojke. Po evropskem prvenstvu leta 2019 in svetovnem prvenstvu leta 2022 tokrat v hram slovenske odbojke prihaja še elitna Liga narodov. Kot so spomnili z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), se Slovenija v svoji četrti udeležbi v tej ligi poteguje tudi za skupno zmago in za prvo zgodovinsko uvrstitev na Olimpijske igre.

Slovenska reprezentanca namreč je namreč na prvih dveh turnirjih od osmih odigranih dvobojev izgubila le enega, zato je na skupni lestvici Lige narodov z 18 točkami trenutno na visokem drugem mestu. Slovenija ima tako pred pričetkom domačega turnirja odlično izhodišče za uvrstitev na zaključni turnir najboljših osmih reprezentanc, ki ga bo letos gostil poljski Lodž.

Sicer bodo v Stožicah zaigrale tudi trenutno najboljša reprezentanca sveta in aktualna evropska prvakinja Poljska, čedalje boljša Turčijo in reprezentanca Bolgarije. Slovenija se bo najprej jutri z večer srečala z Argentino, potem se bo v četrtek pomerila s Kubo, v soboto z Italijo in v nedeljo še s Srbijo. Vse tekme slovenske izbrane vrste se bodo začele v večernem terminu ob 20.30.

Poleg tega pa bi se slovenska odboja rada letos prvič v zgodovini uvrstila ne Olimpijske igre. Slovenska moška reprezentanca naj bi si po trenutni uvrstitvi na svetovni jakostni lestvici (na 6. mestu) teoretično že zagotovila to izjemno premierno olimpijsko udeležbo. Vendar bo tudi zaradi slabih izkušenj iz preteklosti potrebno počakati na konec turnirja v Stožicah in na uradno potrditev uvrstitve s strani mednarodnih organov.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.