Naslovnica Šport Najboljša sezona Anamarije Lampič

Najboljša sezona Anamarije Lampič

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se je končala sezona svetovnega pokala 2021/21 v teku na smučeh. Za Slovenijo se je zaključila izjemno uspešno, saj se Anamarija Lampič domov vrača z malim kristalnim globusom za skupno zmago v sprinterskem seštevku svetovnega pokala.
Najboljša sezona Anamarije Lampič

Vsa slovenska ekipa se veseli skupaj z Anamarijo Lampič (foto: FB SloSki Nordic Team)

Anamarija Lampič je ob koncu sezone 2020-21lahko izjemno zadovoljna, skupaj z njo pa tudi vsi v krogu reprezentance in pa kar vsi slovenski ljubitelji zimskih športov. Potem, ko je na nedavnem svetovnem prvenstvu v Obersdorfu Anamarija osvojila dve bronasti odličji, je danes na zadnji preizkušnji sezone (na 30 km prosto zasledovalno v švicarskem Engadinu) nastopila le zato, da je lahko po koncu prevzela pokal najboljše sprinterke sezone.

»Rekla sem si, grem do cilja, tam me čaka kristalni globus in komaj čakam da ga dobim! Mislim pa, da je bila sezona fantastična, nadpovprečna, super sezona zame. Nekaj ekstra! Nisem pričakovala, da bom tako dobra, a očitno dobro delam, dobro treniram in upam, da bo šlo tako tudi naprej. Zagotovo bom zdaj štartala še na kakšni domači tekmi, na državnem prvenstvu, »je bila razumljivo navdušena Anamarija Lampič, zmagovalka sprinterskega seštevka svetovnega pokala.

Naslednica legendarne Petre Majdič, prve slovenske tekačice z osvojenim malim kristalnim globusom, je sicer danes pristala na 55. mestu, a to sploh ni bilo pomembno. Poleg Anamarije so švicarski dolini Engadin, ki je bila prvič prizorišče tekem svetovnega pokala, po koncu zadnje tekme nagradili še vse ostale najboljše v skupnih seštevkih posameznih disciplin v teku na smučeh. Druga Slovenka Eva Urevc pa je bila med najboljšimi sprinterkami sveta tokrat skupno osma.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.