Naslovnica Šport Najbolje plačani športnik se krvavo bori za milijone

Najbolje plačani športnik se krvavo bori za milijone

Avtor: Spletno Uredništvo
Za ekonomijo in finance specializirana medijska družba Forbes je objavila ažurirano lestvico 10 najbolj plačanih športnikov na svetu. Na prvem mestu je tokrat malce presenetljivo, a povsem zasluženo MMA borec in boksar Conor McGregor, ki je v zadnjih 12 mesecih zaslužil neverjetnih 180 milijonov dolarjev. Drugi je Lionel Messi s 130 in tretji Cristiano Ronaldo s 120 milijoni dolarjev.
Najbolje plačani športnik se krvavo bori za milijone

McGregor se za razliko od drugega in tretjega na lestvici ne valja po tleh ob vsakem dotiku (foto: ufc.com)

Medijska družba Forbes poleg številnih ostalih ekonomskih analiz pripravlja tudi razvrstitve najbogatejših ljudi na planetu. Tokrat so bili na vrsti največji zaslužkarji iz kategorije športnikov, saj je družba objavila ažurirano lestvico 10 najbolje plačanih športnikov na svetu. Na prvem mestu je irski MMA borec in pa tudi boksar Conor McGregor, ki je v zadnjih 12 mesecih zaslužil kar 180 milijonov dolarjev. Od tega je bilo 158 milijonov dolarjev prigaranih s krvavimi dvoboji v ringu, ostali del pa predvsem prek oglasov.

Tokrat se je na 2. mesto uvrstil nogometaš Barcelone Lionel Messi, ki je v zadnjem letu postal bogatejši za 130 milijonov dolarjev. Njegov največji konkurent v nogometnem svetu Cristiano Ronaldo je tokrat zaostal za okroglih 10 milijonov in s 120 milijončki pristal na skupnem 3. mestu razvrstitve. Sledijo zvezdniki iz ZDA – Dak Prescott iz moštva ameriškega nogometa Dallas Cowboys je nabral 107,5 milijona dolarjev, najbolje plačani košarkar pa je bil tokrat LeBron James s 96,5 milijona dolarjev zaslužka.

Sledijo nogometaš PSG-ja Neymar s 95 milijoni, tenisač Roger Federer z 90 milijoni in voznik Formule 1 Lewis Hamilton z 80 milijoni. Najboljši podajalec vseh časov v ameriškem nogometu Tom Brady je kljub 7. naslovu zaslužil ‘samo’ 76 milijonov dolarjev in pristal šele na 9. mestu razvrstitve, medtem ko deseterico zaključuje košarkar in sicer igralec Netsov iz Brooklyna Kevin Durant s 75 milijoni.  Forbes je med zaslužke štel denarne nagrade, plače in bonuse, ki so bili športnikom izplačani med 1. majem 2020 in 1. majem 2021.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.