Naslovnica Trendi Nagrajena predstava ‘6’ kmalu štirikrat na odrih

Nagrajena predstava ‘6’ kmalu štirikrat na odrih

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko mladinsko gledališče za prihodnje dni napoveduje predstavo z naslovom ‘6’. Gre za avtorski projekt v režiji Žige Divjaka, ki je bil nagrajen z veliko nagrado za najboljšo predstavo na zadnjem Festivalu Borštnikovo srečanje.

Katarina Stegnar, Gregor Zorc, Vito Weis, Alja Kapun in Iztok Drabik Jug (foto: Matej Povše)

 

Avtorska gledališka predstava z naslovom ‘6‘, ki je prejela veliko nagrado za najboljšo predstavo na letošnjem 53. festivalu Borštnikovo srečanje. Prvič bo na odru Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) predvajana v nedeljo (11. november) ob 19.00. Ponovitve bodo v v ponedeljek (12. 11.) ob 19.00 in v torek (13. 11.) ob 17.00, ko bo možen igled tudi za imetnike abonmaja ‘Gledališče ob petih’. 

“V komorni situaciji in s sugestivnim gledališkim jezikom predstava 6 hrabro razkrije anatomijo dehumanizirane sodobnosti in njenih iracionalnih družbenih predsodkov. Uprizoritev brezšivno združuje dokumentarno in fiktivno gradivo, ki ga avtorska ekipa vzpostavlja v dialogu kontrastov o strahu pred ‘drugim’, ob čemer dobi občinstvo srhljiv vpogled v tiho družbeno vojno, ki se odvija v srcu Evrope.

Izvedbeno disciplinirano in politično glasno zrcalijo licemerstvo vsega, kar kot družba mislimo, da smo, tega, kar zares smo, in tistega grozljivega, kar bi lahko postali. Z na videz enostavnim odrskim mehanizmom, izmikajoč se plakatnosti in površnosti, uprizoritev angažirano prevprašuje postopek objektivizacije migrantov in beguncev ter osvetli tragično stanje družbe, v kateri strah, rasizem in ksenofobija skupnosti aktivirajo demone, katerih posledice bomo šele videli,” je bila utemeljitev strokovne žirije Festivala Borštnikovo srečanje ob podelitvi letošnje nagrade. 

Tokrat pa nagrajena predstava ‘6’ ne bo omejena le na prestolnico, ampak bo v petek 16. novembra ob 20. uri gostovala v Stolpu Škrlovec oziroma v Prešernovem gledališču Kranj

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.