Naslovnica Gospodarstvo Na Svetovnem poslovnem forumu tudi z Akrapovičem

Na Svetovnem poslovnem forumu tudi z Akrapovičem

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj se je v Milanu zaključil ‘Svetovni poslovni forum’ (World Business Forum), na kateremu javna agencija SPIRIT Slovenija zastopa našo državo in njeno gospodarstvo že vse od leta 2012. Letos je slovensko udeležbo oplemenitila prisotnost enega globalno najbolj prepoznavnih slovenskih podjetij – podjetja Akrapovič.
Prizor z letošnje slovenske stojnice na forumu v Milanu (foto: SPIRIT Slovenija/Rok Vodopivec)

Milanski ‘Svetovni poslovni forum’ (World Business Forum) je tokrat potekal pod sloganom ‘The Incredible Now’. Dogodek je tudi letos privabil številne voditelje prestižnih  italijanskih in drugih mednarodnih podjetij, za slovensko udeležbo pa je poskrbela javna agencija SPIRIT Slovenija. Rdeča nit foruma je bilo spoznavanje najnovejših globalnih trendov z različnih področij poslovanja, s čemer bi radi pripomogli k splošni rasti ter razvoju globalne ekonomije.

»Po enoletnem premoru zaradi pandemije Covid 19 se dogodka v živo udeležuje 1.200 vodstvenih kadrov iz več kot 350 podjetij, ki jim je skupna strast do posla in novih znanj. Svetovno vplivne osebnosti – direktorji, podjetniki, inovatorji, športniki in drugi vplivni posamezniki – udeležencem predstavljajo zadnje globalne trende, znanja in izkušnje s področij vodenja, digitalne transformacije, inovativnosti in marketinga,« so med prireditvijo poročali z javne agencije SPIRIT Slovenija.

Ker je Italija pomembna ekonomska partnerica Slovenije, so slovenski predstavniki na forumu prisotni že od leta 2012, tam pa vsa ta leta uspešno zastopajo slovensko gospodarstvo in promovirajo investicijske priložnosti. Letos je slovensko stojnico oplemenitila prisotnost enega globalno najbolj prepoznavnih slovenskih podjetij – podjetja Akrapovič. Slednje je predstavilo svoje izpušne sisteme na čelu z dobitnikom nagrade Red Dot 2021 v produktnem oblikovanju.

Med govorci je na primer Mariangela Marseglia, podpredsednica podružnice Amazona v Italiji, poudarila pomen voditeljeve sposobnosti poslušanja zaposlenih. »Marshall Goldsmith, eden izmed najboljših poslovnih trenerjev, je udeležencem svetoval, kako postati odličen vodja in graditi najboljše ekipe, Kevin Roberts, nekdanji izvršni direktor Saatchi & Saatchi Worldwide pa je razkril, kako s pomočjo ustvarjalnega razmišljanja in čustev zgraditi uspešno blagovno znamko.

Don Tapscott, ustanovitelj Blockchain Research Institute, je predstavil vpliv novih kripto tehnologij na poslovanje podjetij, Rachel Botsman, predavateljica na Univerzi Oxford in ena izmed 30 najvplivnejših mislecev s področja upravljanja, pa je poudarila pomen zaupanja v samega sebe, kar je temelj zaupanja v ekipe in celotno podjetje,« so še dodali z javne agencije Spirit Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.