Naslovnica Kronika Na spletu se je pojavil lažni portal eUprava

Na spletu se je pojavil lažni portal eUprava

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za javno upravo le dva dni po zadnji posodobitvi portala eUprava prejela obvestilo, da se je na spletu pojavila lažna kopija tega spletnega mesta. Čeprav so vse pristojne službe takoj reagirale in lažni spletni portal kmalu ne bo več dosegljiv, pa uporabnike pozivajo k veliki previdnosti.
Na spletu se je pojavil lažni portal eUprava

Spletni kriminalci se v zadnjem času vse bolj načrtno posvečajo slovenskim uporabnikom (foto: pxhere.com)

Strokovna ekipa eUprave na Direktoratu za informatiko je bil danes obveščena, da se je na spletu pojavila lažna spletna stran državnega portala eUprava. Na prvi pogled omenjena lažna spletna stran izgleda povsem enako kot avtentični portal eUprava, zato lahko uporabnika hitro zavede. Na Ministrstvo za javno upravo (MJU) so prepričani, da gre za poskus spletne prevare s ciljem kraje podatkov.

»Naši varnostni inženirji so nemudoma po tem, ko so prejeli obvestilo o pojavu lažne spletne strani portala eUprava, pristopili k preverjanju in zbiranju podatkov o omenjeni lažni spletni strani in bodo naredili vse, da zaščitijo uporabnike in preprečijo morebitne negativne posledice uporabe omenjenega neavtentičnega portala,« so o današnjem nepričakovanem razvoju dogodkov sporočili z MJU. Sicer je na pravem portalu v sredo potekala nadgradnja, zato naj bi še vedno prihajalo do motenj.

Z MJU so danes vse uporabnike portala eUprava opozorili, da naj lažne spletne strani nikakor ne uporabljajo, ker se lahko hitro znajdejo v nepredvidenih težavah. Da bi se najlažje izognili nepotrebnim zapletom, pa so z ministrstva za uporabnike ponovno objavili tudi pravi naslov portala eUprava in sicer je to: e-uprava.gov.si. Sicer lahko ugibamo, da bo lažna spletna stran zaprta že danes že danes (ali najkasneje do ponedeljka).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.