Naslovnica Gospodarstvo Kranjska Gora bo med SP gostila dva poslovna foruma

Kranjska Gora bo med SP gostila dva poslovna foruma

Avtor: Spletno Uredništvo
Kranjska Gora bo v prihodnjih dneh, medtem ko bo v bližini potekalo svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah, gostila dva poslovna dogodka, ki jih s partnerji pripravlja Javna agencija SPIRIT Slovenija. Prvi dogodek bo srečanje s predstavniki 15 slovenskih poslovnih klubov v tujini, drugi pa Slovensko-francoski poslovni forum.
Kranjska Gora bo med SP gostila dva poslovna foruma

Družba CMA SMG je en največjih ladijskih prevoznikov na svetu (foto: Kristijan Stojakovič/FB Luka Koper)

Javna agencija SPIRIT za prihodnji petek, 24. februarja, med 9. in 13. uro v Hotelu Kompas v Kranjski Gori pripravlja  srečanje s predstavniki 15 slovenskih poslovnih klubov v tujini, kjer bodo predstavljene priložnosti za brezplačna individualna svetovanja o ustreznem vstopu in poslovanju na določenem trgu, poslovnih priložnostih in ostalih informacijah, ki jih potrebujejo za uspešen preboj na izbrani tuji trg.

Za pogovore bodo na voljo predstavniki slovenskih poslovnih klubov iz Avstrije, Belgije, Brazilije, Francije, Hrvaške, Italije, Kosova, Nigerije, Nizozemske, Nemčije, Poljske, Slonokoščene obale, Srbije, Tunizije in ZDA, ki bodo v uvodnem delu programa tudi predstavili svoje delovanje. Poslovno srečanje bo popestril obisk Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju 2023 v Planici.

Naslednji petek, 3. marca, pa bo med 10. in 14.30 uro na isti lokaciji v Kranjski Gori potekal še Slovensko-francoski poslovni forum. Organizator je Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini in investicije v našo državo SPIRIT Slovenija, pri pripravi pa sodelujejo še Francosko veleposlaništvo v Sloveniji, Francosko–slovenski poslovni klub v Sloveniji ter Slovensko–francoski poslovni klub iz Pariza.

»Na dogodku bo med drugim tudi okrogla miza na temo priložnosti in neizkoriščenih potencialov na francoskem trgu, svoje delovanje in pomoč slovenskim podjetjem pri poslovanju na tem trgu bodo predstavili Business France in Francosko-slovenski poslovni klub, svoje izkušnje pa bodo predstavili tudi nekateri francoski investitorji,« so ob tem pojasnili z Javne agencije SPIRIT Slovenija.

Uvod pestrega programa foruma bo zaznamovala okrogla miza ‘Priložnosti in neizkoriščeni potenciali na francoskem trgu’, ki jo pripravlja Slovensko-francoski poslovni klub iz Pariza. Nato se bo prisotnim na kratko predstavila agencija ‘Business France’, več časa pa bodo posvetili predstavitvi programa Business France Invest. Sledilo bo predavanje o aktivnostih Francosko-slovenskega poslovnega kluba, kjer bodo predstavljene tudi dosedanje izkušnje 4 članov kluba.

Tako se bodo zvrstila še predavanja ‘Koristi v optimizaciji proizvodnje’ s strani družbe Ljubljanske mlekarne, ‘Razvoj področja R&D’ – Poclain Hydraulics d.o.o., ‘Razlogi in koristi vstopa na slovensko tržišče’ – E. L’eclerc ter ladijskega prevoznika CMA CGM z naslovom ‘Vpliv na razvoj logistike v regiji.’

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.