Naslovnica Šport Luka Dončić na selektorjevem seznamu, a dvomi ostajajo

Luka Dončić na selektorjevem seznamu, a dvomi ostajajo

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko največji zvezdnik v zgodovini slovenske košarke Luka Dončić pričenja svoj prvi veliki finale lige NBA, pa iz slovenskega reprezentančnega tabora prihajajo novice o pripravah za bližnji olimpijski kvalifikacijski turnir, ki bo prve dni julija potekal v grškem Pireju.

 Luka Dončić na selektorjevem seznamu, a dvomi ostajajo

Selektor slovenske moške košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je včeraj objavil seznam kandidatov za nastop na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju, ki bo v grškem Pireju potekal od 2. do 7. julija. Na njemu je šestnajst imen, med katerimi so tudi globalni košarkarski zvezdnik Luka Dončić, bivši prvak lige NBA Vlatko Čančar in steber slovenske obrambe Edo Murić.

Ostali igralci na selektorjevem seznamu so Jaka Blažič, Miha Cerkvenik, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Aleksej Nikolić, Tibor Mirtič, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Luka Ščuka, Jan Špan in Mike Tobey. Reprezentanca se bo prvič zbrala v ponedeljek 10. junija, v uvodnem tednu priprav bo nabirala moči v Zrečah, potem pa se bo preselila v prestolnico Ljubljano.

»Četa selektorja Aleksandra Sekulića bo med pripravami na olimpijske kvalifikacije odigrala tri pripravljalne dvoboje. Za uvod bo 23. junija gostovala v litovski prestolnici Vilni, dvakrat pa se bo v Stožicah predstavila domačim navijačem. Na slovenski praznik Dan državnosti 25. junija se bo drugič pomerila z Litvo, 28. junija pa še z Brazilijo,« so program zadnjega dela priprav potrdili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Največje vprašanje za slovenske ljubitelje košarke je seveda to, ali bo Luka Dončić po koncu finala lige NBA in s tem tudi svoje najdaljše klubske sezone v karieri sploh imel še kaj moči, da bo prišel pomagati slovenski reprezentanci pri poskusu uvrstitve na OI v Parizu. Četrta tekma finala je lige NBA namreč predvidena za 15. junij, peta za 18. junij, šesta za 21. junij in sedma za 24. junij.

Dončić bo torej v vsakem primeru zamudil uvodni del priprav slovenske reprezentance, potem se bo moral na hitro odpočiti in se čim prej pridružiti ekipi, ki se je medtem uigravala brez njega. Poleg tega se bo moral čez noč prilagoditi na manjša košarkarska igrišča in s tem neposredno povezano boljšo igro nasprotnikov v obrambi.

Tudi razočaranje ob morebitnem porazu v finalu lige NBA, kakor tudi dodatne obveznosti v primeru zmage Dallasa lahko negativno vplivata na povratek Dončića v slovensko reprezentanco. Sicer Luka na košarkarskih igriščih redno dela čudeže, a najbrž ne bi smeli biti preveč presenečeni, če bo tokrat prisiljen v zadnjem hipu moral odpovedati sodelovanje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.