Naslovnica Gospodarstvo Ministrstvo o selitvi družinskega podjetja Pet Pak

Ministrstvo o selitvi družinskega podjetja Pet Pak

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGTR) je na uradnem vladnem spletnem mestu objavilo novico o tem, da se družinsko podjetje Pet Pak seli iz Ilirske Bistrice v Postojno. Sicer se Pet Pak ukvarja s proizvodnjo visokokakovostnih izdelkov iz ekološko razgradljive PET plastike.
En od proizvodov podjetja Pet Pak za sektor prehrambene industrije (foto: petpak.si)

Podjetje Pet Pak se po dobrih 15 letih delovanja v Ilirski Bistrici seli v Postojno. Tam so pravkar odprli nov objekt v vrednosti 15,37 milijonov evrov, kjer bo to družinsko podjetje predvidoma že v bližnji prihodnosti podvojilo proizvodnjo. Tako bodo zagotovili 23 novih delovnih mest, od katerih jih bo najmanj 10 visokokvalificiranih. Projekt je s tremi milijoni evrov nepovratnih sredstev podprlo tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

»Pet Pak d. o. o. je vodilno slovensko podjetje na področju proizvodnje visokokakovostne embalaže iz ekološko razgradljive PET plastike. Gre za družinsko podjetje z globalnim značajem, saj kar 95 odstotkov celotne proizvodnje izvaža v Nemčijo, Španijo, Francijo, Italijo in na Nizozemsko, s svojo dejavnostjo pa je močno prisotno zlasti na področju kozmetične, prehranske in farmacevtske industrije,« so ob otvoritvi pojasnili z MGRT.

Dodali so še informacijo, da naj bi novi prostori s približno 13.000 kvadratnih metrov površin zadoščali vsaj za naslednjih 10 let. V Pet Paku se bodo sicer tudi v bodoče posvečali zagotavljanju vrhunskih embalažnih storitev iz razgradljive PET plastike za prehrambene potrebe, kozmetiko in farmacijo, ki bodo temeljile na domačem znanju in inovacijah ter seveda predvsem na odgovornosti do okolja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.