Naslovnica Trendi Mini teater gosti zgodbo o prijateljstvu in zadetku na lotu

Mini teater gosti zgodbo o prijateljstvu in zadetku na lotu

Avtor: Spletno Uredništvo
V ponedeljek zvečer na oder Mini teatra prihaja predstava ‘Jackpot’, ki je delo priznanega hrvaškega dramatika, režiserja in scenarista Ivorja Martinića. Gre za zgodbo o prijateljstvu in o zadetku na lotu, ki to prijateljstvo postavi na veliko preizkušnjo.
Mini teater gosti zgodbo o prijateljstvu in zadetku na lotu

Prizor iz predstave ‘Jackpot’ z vsemi tremi glavnimi igralci (foto: PR Mini teater)

Ljubljanski Mini teater bo v ponedeljek (27. maja) ob 20. uri premierno gostil gledališko predstavo ‘Jackpot’. Uprizoritev je plod koprodukcije umetniške organizacije T25 in KunstTeatra iz Zagreba, nastala pa je po besedilu in v režiji znanega hrvaškega gledališkega ustvarjalca Ivorja Martinića. V ‘Jackpotu’ igrajo glavne vloge Sanja Milardović, Iva Jerković Oreški in Silvio Vovk.

Zgodba predstave ‘Jackpot’ govori o prijateljstvu, ljubezni, odnosih in kompromisih. Goran in Sara sta par, Sanja pa je njuna dolgoletna prijateljica. »A ko Goran obkroži prave številke na loto listku in s Saro zadeneta velik dobitek, se njun odnos s Sanjo nepovratno spremeni. Kalkulacije postanejo neomajne, želje velike, pričakovanja pa razočarana,« razkriva napovednik prihajajoče predstave.

Predstava je hkrati tudi nadaljevanje dela Ivorja Martinića po lastni predlogi, kjer se dramatik samoironično sprašuje o svoji poziciji avtorja, ki je prvotno za film napisano besedilo postavil v gledališče ter se zato ukvarja tudi z razlikami med filmom in gledališčem. Sicer je Ivor diplomiral iz dramaturgije na Akademiji za dramsko umetnost v Zagrebu, zadnja leta pa ustvarja gledališke igre, radijske drame in piše scenarije.

Martinić že skoraj 20 let kot dramaturg sodeluje pri predstavah Otroškega gledališča Dubrava, Gledališča Mala scena, Teatra ITD, Eurokaza, Reške poletne noči in ZKM, pogosto pa sodeluje tudi s Hrvaškim radiom, v katerega dramskem programu so bile uprizorjene že skoraj vse njegove drame.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.