Naslovnica Šport Mursko Soboto bodo prihodnji mesec spet oblegali iz zraka

Mursko Soboto bodo prihodnji mesec spet oblegali iz zraka

Avtor: Spletno Uredništvo
Murska Sobota bo konec junija gostila zelo atraktiven športni dogodek – 22. Odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. Nastopilo naj bi več kot 30 tekmovalnih ekip iz Slovenije in tujine, tako da se ponovno obeta pravcati zračni spektakel.
Mursko Soboto bodo prihodnji mesec spet oblegali iz zraka

Približno tako bo videti pokrajina v Murski Soboti čez mesec dni  (foto: Arhiv Roto Balon kluba Murska Sobota)

Letos mineva 30. let od prvega Evropskega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni, ki ga je prav v Prekmurju gostila samostojna Slovenija. Ta mednarodni dogodek je bil ogromna spodbuda za razvoj balonarskega športa v naši državi. Slabi dve leti po odmevnem Svetovnem prvenstvu 2022 pa Murska Sobota gostila tudi 22. Odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni.

»Letošnje odprto državno prvenstvo se bo odvijalo med 21. in 25. junijem 2024 na letališču v Murski Soboti. To tekmovanje bo obogatilo sicer pester kulturno-zabavni program festivala Soboški dnevi, ki bo potekal istočasno. Tekmovalni leti bodo potekali zgodaj zjutraj in pozno popoldne, pred sončnim zahodom,« so v izjavi za javnost sporočili gostitelji tekmovanja iz domačega Roto Balon kluba Murska Sobota.

Organizatorji na tem državnem prvenstvu pričakujejo udeležbo več kot 30 tekmovalnih ekip iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Italije, Hrvaške in drugih držav. Iz BK Roto Balon so še spomnili, da bo otvoritvena slovesnost v petek, 21. junija 2024, ob 20.30 v Mestnem parku Murska Sobota. Na tej uradni otvoritvi se bodo predstavile tudi vse balonarske ekipe, ki bodo potem tekmovale na prireditvi.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.