Naslovnica Trendi Melodije morja in sonca – letos 39. izvedba festivala

Melodije morja in sonca – letos 39. izvedba festivala

Avtor: Spletno Uredništvo

 Letos poleti bo na vrsti že 39. festival Melodije morja in sonca. Prireditev bo na sporedu v soboto, 6. julija s pričetkom ob 21. uri. Za neposredni prenos na TV, radiu in spletu bo poskrbela RTV Slovenija, festival pa bosta vodili Lorella Flego in Bernarda Žarn.

Melodije morja in sonca letos 39. izvedba festivala Bernarda Žarn in Lorella Flego, voditeljici letošnjega festivala (foto: ZEN/RTV Slovenija)

 

Na 39. festivalu Melodije morja in sonca 2019 bo moč premierno slišati 14 novih poletnih skladb: Rina K (‘Svet’), Samuel Lucas (‘Vse bo OK’), Tomaž Hostnik (‘Irena’), Bro (‘Dokler je še vetra kej’), Bassless (‘Take noči se zgodijo’), Nada Barle (‘Z vlakom do morja in nazaj’), Kvatropirci (‘Veter je vel’), 2b (‘Kot Morje’), Mila (‘Lahko sva vse to’), Canegatto (‘Praktična ljubezen’), Tinkara Kovač (‘Bodi z mano do konca’), Dare Kaurič (‘Povozil me je čas’), Orter (‘Orkan’) in Swing Deal (‘Chiudi gli Occhi’).

V sporočilu za javnost RTV Slovenija so pojasnili, da se bodo izvajalci potegovali za Veliko nagrado MMS 2019 in nagrade strokovne žirije za najboljšo glasbo, najboljše besedilo, najboljšo interpretacijo vokalnega solista in najbolj obetavnega izvajalca oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča. Poletni festivalski večer, ki tudi letos nastaja v soorganizaciji RTV Slovenija, Avditorija Portorož – Portorose in Občine Piran, bosta vodili Lorella Flego in Bernarda Žarn.

Festival bodo lahko ljubitelji glasbe v neposrednih prenosih spremljali na 1. programu Televizije Slovenija, na 1. programu Radia Slovenija, na Radiu Koper, na Radiu Maribor in na RTV 4D. Sicer pa je lani na MMS-ju zmagala ‘evrovizijka’ Lea Sirk s skladbo ‘Moj profil’, ki sta jo ustvarila Lea Sirk in Tomy DeClerque. Simpatična Lea bo v vmesnem programu na festivalu nastopila tudi letos.

V sporočilu za javnost so spomnili še, da bo Založba kaset in plošč RTV Slovenija izdala digitalni album z vsemi festivalskimi skladbami, ki bo že dan po festivalu dostopen v spletnih digitalnih trgovinah in v spletni trgovini rtvslo.si/zkpprodaja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.