Naslovnica Slovenija Med pohorskimi krošnjami se obeta tudi vinska degustacija

Med pohorskimi krošnjami se obeta tudi vinska degustacija

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi letos poleti je Pot med krošnjami Pohorje oblegana s strani obiskovalcev. Priljubljena izletniška točka, ki leži na vrhu Rogle, je namreč idealna za uživanje v naravi in za beg od vročine. Prihajajočo nedeljo pa bodo med krošnje ponovno zatavali ljubitelje žlahtne kapljice, na sporedu bo namreč vinsko-kulinarični dogodek ‘Salon VinDel on Tour’.
Med pohorskimi krošnjami se obeta tudi vinska degustacija

Kot dokazuje ta fotografija, bo za ljubitelje žlahtne kapljice res lepo poskrbljeno (foto: Izidor Kotnik)

Sicer ‘Pot med krošnjami Pohorje’ obstaja komaj 4 leta, a se je že lepo uveljavila kot posebna turistična atrakcija. Lokacija na Rogli nudi namreč slikovit sprehod v naravi na nadmorski višini 1517 metrov, med poletno sezono pa tam pripravljajo pester program družabnih aktivnosti. Tako so za obiskovalce na voljo kulinarična doživetja, spoznavanje vesolja in ustvarjalne delavnice za najmlajše, tokrat pa tudi vinske degustacije.

»Ta konec tedna, 16. 7., bo vinsko-kulinarični dogodek Salon VinDel on Tour med krošnje ponovno zvabil ljubitelje žlahtne kapljice, vinarje in dobavitelje raznih dobrot, ki se bodo že tretje leto zapored razvajali z vrhunskimi vini. Na predstavi vinsko kulinarične odličnosti, ki jo organizirata Pot med krošnjami in Zavod Slo Vino, se bodo gurmani družili med 10. in 18. uro,« so pojasnili organizatorji.

Spomnili pa so še, da bo prihodnji mesec sledila druga izvedba razvajanje brbončic in nepozabnega kulinaričnega doživetja, saj k dobri kapljici sodi tudi kaj okusnega za pod zob. Drugi dogodek ‘Salon VinDel on Tour’ bo na vrsti prav praznični dan, v torek 15. avgusta. Še pred tem pa bo od 17. julija dalje na voljo ogled najmodernejšega mobilnega planetarija ter spoznavanje planetov, ozvezdij, meglic, galaksij in grških mitov

Za petek 28. julija pa med 20. in 22. uro pripravljajo poseben program za obiskovalce, ki bo posvečen Luni, programu Apollo in prvim astronavtom, vključuje pa tudi sprehod do vrha stolpa in ogled Lune skozi teleskope. Za najmlajše bo največja letošnja novost ‘Comic Rally’, oziroma ‘Zabavna dirka z veveričkom Emilom’, ki bo v obliki stripa na zabaven način predstavila lokalno naravo in biološko raznovrstnost.

Otroci bodo na poti preko 15 panojev raziskovali pohorske gozdove se naučili marsikaj koristnega. Poleg tega pa bo v soboto 29. julija, med 10.30 in 13.30 na Poti med krošnjami z otroke na voljo še delavnica ‘Spoznajmo zajčka’, na kateri bodo lahko preverili svoje ročne spretnosti, kreativnost in domišljijo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.