Naslovnica Kronika Med lovom na avtocestne pirate so pomagali nosečnici

Med lovom na avtocestne pirate so pomagali nosečnici

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je pred pričetkom zadnjega vikenda v avgustu objavila poročilo o akciji, ki je na slovenskih avtocesta potekala minuli konec tedna. Policija je med poostrenim nadzorom naštela 32 hujših kršitev, predvsem pa je pomagala nosečnici, ki je že začela rojevati v avtu, da je še pravočasno prišla do porodnišnice v Postojni.
Policista sta ta teden tudi obiskala Nika in mamico v postojnski porodnišnici (foto: policija.si)

Prejšnji konec tedna je slovenska Policija izpeljala akcijo dodatnega nadzora glede dogajanja na avtocestah. Policisti Specializirane enote avtocestne policije (SEAP) Ljubljana so se ob prometno zgoščenem poletnem koncu tedna posvetili ‘najpametnejšim’ voznikom. To so tisti vozniki, ki s kršitvami predpisov na avtocestah želijo priti hitreje do cilja, za razliko od ostalih udeležencev v prometu, ki spoštujejo pravila.

»Policisti so voznikom za lažje kršitve izrekli številna opozorila, istočasno pa so zaznali tudi številne hujše kršitve, ki so povezane z varno vožnjo po avtocesti, in sicer kar 32 kršitev cestnoprometnih predpisov s področja prepovedane vožnje po odstavnem pasu avtoceste, prepovedanega prehitevanja po odstavnem pasu, prekoračene hitrosti vožnje in kršitev v zvezi z zagotavljanjem reševalnega pasu na avtocesti ob zastojih,« so pojasnili s Policije.

Poleg tega so dvema voznikoma zasegli osebna avtomobila, saj nista imela veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli pa so tudi težje tovorno vozilo, saj je vozniku, ki je z njim poklicno rokoval, preteklo vozniško dovoljenje in tudi ni opravil zdravniškega pregleda, ki je predpogoj za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Poleg tega pa so policisti pomagala nosečnici, ki je zaradi gneče in zastoja začela rojevati v avtu.

Policist in policistka sta takoj prižgala luči in sireno, zapeljala pred vozilo z nosečo  žensko in mu odprla pot vse do porodnišnice v Postojni. Kot so kasneje povedali zdravniki, je bilo policijsko spremstvo nujno, saj se je porod že pričel, ko sta nosečnica in njen partner obtičala v prometni gneči. Z mamico in z novorojenčkom Nikom je bilo tudi po zaslugi te hitre pomoči Policije potem vse v najlepšem redu, o čemer so se policisti nekaj dni kasneje osebno prepričali na obisku porodnišnice.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.