Naslovnica Šport Martin Čater je smukaško sezono začel s senzacionalno zmago

Martin Čater je smukaško sezono začel s senzacionalno zmago

Avtor: Spletno Uredništvo

Za slovenske ljubitelje športa je najlepša vest zadnjega konca prišla iz francoskih Alp. Celjan Martin Čater je namreč v Val d’Iseru presenetljvo, a povsem zasluženo dobil prvi smuk nove sezone svetovnega pokala.

Martin Čater je smukaško sezono začel s senzacionalno zmagoCeljan Martin Čater na svojem prvem zmagovalnem odru (foto: FB FIS Val d’Isere World Cup) 

Martin Čater je včeraj prijetno presenetil slovensko in tudi mednarodno športno javnost, saj je v francoskem Val d’Iseru senzacionalno dobil prvi smuk nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Čater se je namreč na progo podal z visoko startno številko 41, vseeno pa je vrhunsko izkoristil odlične razmere in na koncu prehitel vse. Že uvodni vmesni časi so obetali dober končni rezultat, a se je v spodnjem delu proge dober rezultat spremenil – v najboljšega! Najboljšega tako včeraj v Val d’Iseru, kot tudi najboljšega v Čaterjevi karieri.

»Občutki so neverjetni. Noro doživetje, ves trud je bil poplačan. Vedel sem, da sem na tej progi lahko hiter. Upal sem, da bom imel v zgornjem delu proge dovolj hitre smuči, da bom lahko to hitrost potem prenesel do cilja. Noro, noro, noro. Še zdaj ne morem verjet, da sem zmagal. Moram še prespat, da lahko to dojamem,« je še povsem šokiran po zmagi povedal Martin Čater, ki do včeraj na smukih svetovnega pokala še nikoli v karieri ni bil boljši kot osmi.

Sedaj pa bo Celjan na naslednjem smuku nosil celo rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku. Kot so spomnili s Smučarske zveze Slovenije, je po Andreju Jermanu, Roku Perku, Andreju Špornu in Boštjanu Klinetu, Čater postal peti Slovenec, ki je zmagal smukaško tekmo svetovnega pokala. Sicer pa je bil včeraj drugi najboljši slovenski predstavnik na otvoritveni smukaški preizkušnji sezone Boštjan Kline, ki je pristal na 28. mestu, medtem ko se je moral Miha Hrobat tokrat zadovoljiti s skromnim 53. mestom.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.