Naslovnica Šport Maraton odpovedan, prihaja Nočni vzpon na Slavnik

Maraton odpovedan, prihaja Nočni vzpon na Slavnik

Avtor: Spletno Uredništvo
Čeprav so nekatera področja vsakdanjega življenja prav te dni deležna sproščanja koronavirusnih omejitev, pa glede množičnih športnih prireditev še ni tako. Tako so morali organizatorji danes dokončno odpovedati letošnji gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik. Za poletje pa vseeno napovedujejo prvi nočni vzpon na Slavnik.
Prizor z gorsko kolesarskega maratona MBT Slavnik (foto: Marjan Cigoj/MBT Slavnik )

ndemija koronavirusa Covid 19 je že drugo leto zapored premagala prireditelje gorsko kolesarskega maratona MTB Slavnik. Po lanski odpovedi je bila za letos preizkušnja predvidena za 9. maj, namesto tega pa so jo morali spet prestaviti in sicer na 8. maj prihodnjega leta 2022. Vzrok za to je tudi malce širši. Številne spomladanske kolesarske preizkušnje se zaradi omejitev prestavljajo na termine v zgodnji jeseni.Pandemija koronavirusa Covid 19 je že drugo leto zapored premagala prireditelje gorsko kolesarskega maratona MTB Slavnik. Po lanski odpovedi je bila za letos preizkušnja predvidena za 9. maj, namesto tega pa so jo morali spet prestaviti in sicer na 8. maj prihodnjega leta 2022. Vzrok za to je tudi malce širši. Številne spomladanske kolesarske preizkušnje se sedaj prestavljajo na termine v zgodnji jeseni

Ker je teh terminov malo, so se organizatorji MTB Slavnik odločili, da bodo svojo preizkušnjo raje prestavili za 1 leto in sicer na klasičen termin v prvih dneh meseca maja. Sicer se je to rekreativno kolesarsko tekmovanje že lepo uveljavilo med slovenskimi rekreativci, k čemer so ob vem vloženem trudu prirediteljev najbolj pripomogle izjemno atraktivne trase po pobočjih Slavnika.

 »Gorsko kolesarski maraton Slavnik se je po treh uspešnih izvedbah utrdil kot eden osrednjih kolesarskih dogodkov v Sloveniji. V Hrpeljah in na pobočjih Slavnika je z več kot 500 gorskimi kolesarji vzdolž treh tras, MTB poligonom za najmlajše, bogato kulinarično ponudbo in pestrim spremljevalnim programom postal že pravi mali kolesarski praznik,« so spomnili organizatorji.

Vendar pa so hkrati napovedali, da bodo poleti poskusili prvič izpeljati še bolj mikavno preizkušnjo – nočni vzpon na Slavnik. Ta dogodek ne bo namenjen le tekmovalcem z gorskimi kolesi, ampak tudi gorskim tekačem in pohodnikom. Prvi Nočni vzpon na Slavnik je predviden za 3. julij 2021, start pa bo v vasi Podgorje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.