Naslovnica Gospodarstvo Magična beseda je agilnost

Magična beseda je agilnost

Avtor: Spletno Uredništvo
Mednarodna organizacija Agile Business Consortium je pravkar nagradila slovensko podjetje bold.group in sicer tako, da ga je uvrstilo med najbolj agilna podjetja na svetu.
Magična beseda je agilnost

Ena od skupinskih fotografij ekipe bold.group (foto: bold.group/IPPR)

Agile Business Consortium je specializirana neodvisna mednarodna organizacija, ki od leta 2020 podeljuje posebna priznanja najboljšim podjetjem na področju agilnega poslovanja (‘Agile Business Awards’). Nagrade se podeljujejo v štirih kategorijah – ‘Agilnost v marketingu’, ‘Agilnost v financah’, ‘Agilnost na področju upravljanja kadrov’ in ‘Celovita poslovna agilnost’.

Sicer nagrado za agilnost (spretnost, oz. hitro in učinkovito reagiranje) prejmejo najboljša podjetja s celega sveta, med katera pa se je letos uvrstila tudi prva slovenska gospodarska družba. Agencija bold.goup je bila namreč izbrana med najboljše v kategoriji ‘Celovita poslovna agilnost’, tako da bo prihodnji mesec nagrajena skupaj z nekaterimi globalno znanimi podjetji, kot so Vodafone, BP in RHB banking.

»Ponosen sem na to, kar smo dosegli. Na to, da so nas – agencijo s 30 zaposlenimi – na področju agilnosti postavili ob bok globalnim podjetjem z več tisoč zaposlenimi. Prestrukturiranje procesov v podjetju v smeri agilnosti smo začeli marca leta 2022 in že od samega začetka intenzivno delamo z Jako Kladnikom in Nino Pozderec iz agencije ‘Switch to Eleven’, ki nas pri celotnem procesu dnevno usmerjata, izobražujeta in nam svetujeta,« je dejal Rok Zajc.

Zajc, ki je sicer tako direktor, kot tudi partner agencije bold.group, je še pojasnil, da je proces prestrukturiranja v agilno in samovodeno podjetje lahko zelo velik zalogaj v spremembi razmišljanja tako vodstva kot tudi zaposlenih, saj se iz pasivnega delovanja v podjetju hitro premaknejo v aktivno. Zato je prehod na agilno poslovanje nemogoče doseči, če ni celotna ekipa pripravljena in motivirana za vpeljavo sprememb.

Za agilno organizacijo je poleg ostalega značilno, da se klasična hierarhija spremeni v mrežo med seboj povezanih multidisciplinarnih timov, ki so v konstantnem stiku s strankami in testirajo različne ideje. Z vpeljavo agilnosti se je v agenciji bold.group spremenil tudi postopek zaposlovanja in iskanja novega kadra, saj bo odslej za te dejavnosti zadolžen vsak multidisciplinarni tim posebej.

Z agencije so spomnili še na primer, ki se nanaša na AI orodja (orodja, ki temeljijo na umetni inteligenci). Medtem ko bodo druga podjetja najbrž uvedle delovno mesto ‘AI specialist’, pa so se na bold.group odločili , da ustanovijo ‘AI multidisciplinarno ekipo’. Ta ekipa je sestavljena iz različnih članov agilnih skupin, s čemer želijo omogočiti lažje uvajanje novih orodij v vse pore svojega podjetja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.