Naslovnica Šport Predstavitev reprezentanc za Svetovno prvenstvo Planica 2023

Predstavitev reprezentanc za Svetovno prvenstvo Planica 2023

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji teden se v Planici pričenja prvo Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah, ki ga gosti Slovenija. Zato so danes pri Smučarski zvezi Slovenije sklicali posebno novinarsko konferenco, na kateri so predstavili skakalce, nordijske kombinatorce in tekače na smučeh, ki bodo zastopali slovenske barve na najpomembnejših tekmah tekmovalne sezone.
Predstavitev reprezentanc za Svetovno prvenstvo Planica 2023

Prav vsi reprezentanti upajo na dober obisk in na domačem snegu pričakujejo glasno spodbudo (foto: sloski.si)

Smučarska zveza Slovenije (SZS) ima te dni veliko dela, saj se že v torek, 21. februarja, s svečano otvoritvijo uradno pričenja letošnje Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah Planica 2023. Tako so danes v Ljubljani pripravili posebno tiskovno konferenco, na kateri so predstavili zasedbi slovenske ženske in moške skakalne ekipe za to SP, tekačice in tekače na smučeh ter reprezentante in reprezentantke v nordijski kombinaciji.

Slovenska ženska skakalna reprezentanca bo tokrat računala na Emo Klinec, Katro Komar, Niko Križnar, Majo Vtič in Niko Prevc, v moški ekipi pa so Žiga Jelar, Lovro Kos, Anže Lanišek, Domen Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc. Prav Peter Prevc je bil danes na začetku novinarske konference soglasno izglasovan, da bo na otvoritvi svetovnega prvenstva slovenski zastavonoša.

Uradna otvoritev Svetovnega prvenstva Planica 2023 bo prihodnji torek (21. februarja) ob 20.23 (!) v Kranjski Gori. Sicer se od najboljših slovenskih skakalk in skakalcev pričakuje, da se bodo borili za medalje na obeh skakalnicah ter tako v posamični, kot tudi v ekipni konkurenci. V teku na smučeh so pričakovanja manjša, a bodo prav tako vsi slovenski reprezentanti dali vse od sebe.

V ženska tekaška ekipo so Anita Klemenčič, Nika Ljubič, Klara Mali, Anja Mandeljc, Lucija Medja, Eva Urevc in Neža Žerjav. Moški del reprezentance pa tokrat tvorijo Vili Črv, Anže Gros, Izidor Karničar, Boštjan Korošec, Miha Ličef, Jošt Mulej in Miha Šimenc. Na tem nordijskem svetovnem prvenstvu bodo poleg tekem v smučarskih skokih in teku na smučeh na sporedu še tekme v nordijski kombinaciji.

Tako se je v Ljubljani danes predstavila tudi izbrana vrsta v nordijski kombinaciji, v kateri ženski del reprezentančne ekipe sestavljajo Teja Pavec, Silva Verbič in Ema Volavšek, moškega pa Gašper Brecl, Matic Garbajs, Matic Hladnik, Erazem Stanonik in Matija Zelnik.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.