Naslovnica Kronika Od devetih napadalcev so jih ovadili osem

Od devetih napadalcev so jih ovadili osem

Avtor: Spletno Uredništvo
Celjski policisti so prekinili aktivnosti skupine kriminalcev, ki so jih poleg nasilništva obtožili še ropa in poškodovanja tuje imovine, osumili pa so jih še drugih kršitev zakona, saj pri preiskavi našli tudi orožje in tudi nenavaden kup električnih kablov. Ovadili so osem oseb, od tega sta bila dva s tujim državljanstvom.
Od devetih napadalcev so jih ovadili osem

Na tej fotografiji so tri pištole, pri čemer je najmanjša najbrž zračna oz. strašilna pištola (foto: PU Celje)

Policisti PU Celje so pojasnili, da so se primeru posvetili potem, ko so januarja obravnavali napad skupine kar devetih oseb na varnostnike gostinskega lokala. Ekipa je v večernih urah uničevala inventar na terasi lokala, grozila varnostnikom in se jih tudi fizično lotila, tako da je bilo nekaj poškodovanih. Preiskava ni trajala predolgo, saj so minuli teden na dveh lokacijah v Celju opravili hišne preiskave in našli marsikaj zanimivega.

Naleteli so namreč na tri pištole, več nabojev, več palic za napad, bokser in tudi na lep kup električnih kablov, ki so bili najbrž ukradeni. Na podlagi preiskave in drugih podatkov so policisti posumili, da so isti napadalci že oktobra lani na terasi gostinskega lokala v Celju napadli in hudo poškodovali 30-letnega moškega. Poleg tega so dva od njih osumili drugega ropa, ko naj bi novembra na Mariborski cesti v Celju napadla 23-letnika ter mu ukradla denarnico.

»Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilništvo, poškodovanje tuje stvari, grožnje, rop ter sodelovanje v skupini, ki stori kaznivo dejanje, smo osem oseb kazensko ovadili. Štirim osumljenim, starim 20, 21, 49 in 50 let, ki so državljani Slovenije, Bosne in Hercegovine in Srbije, smo za čas nujnih preiskovalnih dejanj odvzeli prostost, dva od njih pa privedli k preiskovalnemu sodniku ter zanju predlagali tudi ukrep izgona tujca iz države,« so sporočili s Policijske uprave Celje.

Policisti pa niso pa omenili, kaj je z deveto osebo, ki je sodelovala pri januarskem napadu, prav tako pa niso navedli morebitnega vzroka za ta skupinski napad na teraso in varnostnike. Poleg tega so v sporočilu za javnost omenili le dve pištoli z naboji, medtem ko so na njihovi fotografiji zaplenjenih predmetov tri pištole. Najmanjša od treh pištol na sliki sicer izgleda kot zračna oz. strašilna pištola.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.