Naslovnica Gospodarstvo Ljubljansko letališče je razširilo ponudbo, pandemija pa bo odgnala potnike

Ljubljansko letališče je razširilo ponudbo, pandemija pa bo odgnala potnike

Avtor: Spletno Uredništvo

Pandemija koronavirusa bo zagotovo zelo negativno vplivala na segment letalskega potniškega prometa, kjer so se ravno pripravljal za prehod na poletni vozni red. Od 29. marca dalje se je tako tudi na letališču Jožeta Pučnika obetalo nekaj novih linij, obstoječim 12 rednim prevoznikom pa bi se moralo pridružiti še pet novih. Sedaj je nenadoma vse postalo močno vprašljivo.

Ljubljansko letališče je razširilo ponudbo pandemija pa bo odgnala potnikePoletni vozni red je bil še pred dnevi že skoraj v celoti usklajen s 17 rednimi letalskimi prevozniki, ki bi morali od 29. marca do 24. oktobra 2020 Slovenijo povezovali s svetom (foto: fraport-slovenija.si)

 

S prehodom na poletni vozni red bi se moralo 29. marca na Brniku pojaviti kar 5 novih pomembnih letalskih družb – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid. Poleg tega bi morale biti ostale linije okrepljene z večjimi letali in z večjim številom letov na teden. Tako bi bilo na razpolago 22 destinacij v 15 državah, oziroma več kot 160 letov vsak teden»Dodajanje novih povezav kaže na prepoznanje vse večjega potenciala slovenskega turističnega trga.

Prepričani smo, da bodo ob vse večjem številu turistov, ki potujejo na teh destinacijah, linije dobro zasedene, kar bo tudi pomembna popotnica za morebitno nadgradnjo teh v celoletne povezave,« je komentiral mag. Janez Krašnja, vodja letaliških storitev v Fraportu Slovenija. V poletnem času je lete z Brnika napovedalo tudi 8 čarterskih prevoznikov, med katerimi so Aegean Airlines, Croatia Airlines in Trade Air. Ti prevozniki bodo kot običajno poskrbeli za prevoze na okrog 20 priljubljenih poletnih počitniških destinacij v državah Sredozemlja. 

»Svojo ponudbo letov z ljubljanskega letališča v London (trenutno leti na Stansted in Gatwick) bo razširil easyJet, z vzpostavitvijo povezave do letališča Luton, kamor bo letel štirikrat na teden ter dodatno frekvenco pri letih na Gatwick – tja bo ponujal pet tedenskih letov,« so še pojasnili pri podjetju Fraport Slovenija. Dodali so še, da bi morale z ljubljanskega letališča leteti še tri nizkostroškovne letalske družbe in sicer EasyJet v Berlin, Wizz Air v Bruselj in Transavia v Amsterdam.

Pandemija koronavirusa je že sedaj omejila mednarodni potniški promet, veliko vprašanje pa je, kaj se bo zgodilo v naslednjih tednih. Če se do sredine aprila razmere po svetu ne normalizirajo, bo močno prizadeta tudi vsa poletna turistična sezona in posredno tudi letalski prevozi.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.