Naslovnica Šport Ljubljana bo v soboto gostila plezalni šov

Ljubljana bo v soboto gostila plezalni šov

Avtor: Spletno Uredništvo
Ljubljana bo konec tedna gostila plezalno tekmovanje za rekreativce in ‘profesionalce’, poimenovano ‘Triglav The Rock Ljubljana’. Petek bo namenjen kvalifikacijam na balvanski steni, sobota pa urbanemu plezanju na različnih lokacijah po mestu in velikemu finalu na posebni balvanski steni v mestnem središču!
Spektakularni prizor z lanske tekme (foto: FB Triglav The Rock Ljubljana)

Plezalna prireditev ‘Triglav The Rock Ljubljana’bo organizirana skladno s pravili Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC) in bo namenjena tako registriranim športnikom, kot tudi rekreativcem. Dan pred osrednjim dogodkom bodo v plezalnem (balvanskem) centru Bolder scena v Ljubljani med 15. in 20. uro na sporedu kvalifikacije, po katerih se bo najboljših 5 pridružilo povabljenim plezalcem v sobotnem polfinalu.

Sobotno tekmovanje bo razdeljeno na dva dela. »Dopoldanski, rekreativni del, predvideva 10 urbanih plezalnih izzivov v središču Ljubljane. Plezalo se bo po stavbah, spomenikih, strukturah, ograjah itd. Vsak izziv bo ovrednoten in tako bodo plezalci nabirali točke. Izzivi bodo na voljo med 9. in 15. uro in v tem času mora tekmovalec preplezati čim več le-teh,« so pojasnili organizatorji tekme na svojem spletnem mestu.

Glavni del dogodka pa bo potekal na Pogačarjevem trgu. Tam bo v soboto med 13. in 15. uro na vrsti polfinale, zvečer pa bo med 20. in 22. uro na sporedu še veliki finale. Na koncu bo zmagal tisti, ki bo v velikem finalu prireditve v najmanj poskusih preplezal največje število balvanov. Dogodek sicer spada v serijo IFSC International Climbing Series, zmagovalca v ženski in v moški kategoriji pa bosta domov odšla bogatejša za 6.000 evrov.

Organizatorji so še dodali, da bo v večernem finalu nastopilo po šest najboljših plezalk in šest najboljših plezalcev. Žal pa niso zapisali najbrž najpomembnejše informacije, ali se bo dogodka udeležila tudi prva olimpijska prvakinja v zgodovini plezalnega športa Janja Garnbret. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.