Naslovnica Kronika Ljubezenska prevara iz vesolja

Ljubezenska prevara iz vesolja

Avtor: Spletno Uredništvo
Varuhi slovenskih spletnih uporabnikov, ki so zbrani pri projektu Varni na internetu, so ta konec tedna opozorili na res neverjetno vrsto ljubezenske spletne prevare. Verjeli ali ne, ženska je domnevnemu astronavtu nakazala 30.000 evrov, da bi se lahko z vesoljske postaje vrnil na Zemljo.
Ljubezenska prevara iz vesolja

Pozdrav iz vesoljske postaje (foto: pxhere.com)

Ker program Varni na internetu izvaja slovenski Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT, ki deluje pod okriljem javnega zavoda Arnes, je sveža novica o vesoljski spletni prevari zagotovo resnična. Celo Einstein je nekoč izjavil, da sta samo človeška neumnost in vesolje neskončni, pri čemer je dodal, da za vesolje ni povsem prepričan. Tokrat se je ta izjava slavnega fizika pokazala za povsem točno v nepričakovani obliki.

»V eni izmed izredno kreativnih, lahko bi rekli nezemeljskih prevar, se je goljuf izdajal za astronavta, ki se je nahajal na vesoljski postaji in potreboval denar za vrnitev na Zemljo. Uporabnica, ki si je z njim dopisovala, pa mu je nakazala okoli 30.000 €. Šlo je seveda za ljubezensko prevaro prek spleta,« so prav na dan, ko se je obeleževal Svetovni dan kreativnosti, pojasnili s projekta Varni na internetu oz. s SI-CERT-a.

Ta prevara seveda sodi v znan sklop tako imenovanih ljubezenskih prevar, ko zdravnik iz Sirije, vojak na mirovni misiji v Iraku, ovdovel delavec na naftni ploščadi ali žrtev vojne v Ukrajini prek spleta oziroma družbenih omrežij iščejo žensko, ki jih bo razumela in jim pomagala iz težav. Pri tem merijo na zaščitniški materinski nagon žensk, jim natvezijo še kaj lepega o ljubezni in… jih nato poskušajo ogoljufati za čim večji znesek.

Namesto velike ljubezenske zgodbe, običajno ostane velika finančna luknja in velikokrat tudi strto srce. V tem neverjetnem primeru, ko naj bi astronavt potreboval 30.000 evrov za vrnitev na zemljo z vesoljske postaje, pa je naivnost in neumnost ženske dosegla res astronomske meje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.