Naslovnica Šport Licenciranje in žreb finala pokala v futsalu

Licenciranje in žreb finala pokala v futsalu

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem ko se zimsko pripravljalno obdobje za večino boljših slovenskih kubov že preveša v sklepni del, so na Nogometni zvezi Slovenije še naprej zelo aktivni. V zadnjih dneh so se na enem koncu države posvetili licenciranju, na drugem koncu pa žrebu parov za zaključni turnir Pokala Slovenije v futsalu. 

Prizor tik po koncu žreba za zaključni turnir slovenskega pokala v futsalu Podčetrtku (foto: Drago Perko/nzs.si)

 

Predstavniki klubov Prve lige Telekom Slovenije in člani licenčnih komisij so se na Brdu pi Kranju udeležili licenčnega seminarja Nogometne zveze Slovenije (NZS).  V prvem delu obsežnega seminarja je Aleš Zavrl (Uefa) predstavil postopke in organe odločanja v okviru UEFA licenčnega sistema in finančnega nadzora ter določene mednarodne primerjave.

Licenčni oddelek NZS je v nadaljevanju prisotnim obrazložil spremembe in dopolnitve Pravilnika NZS o licenciranju nogometnih klubov, beseda pa je tekla tudi o izpolnjevanju licenčnih obrazcev oziroma licenčnega modula. V sklepnem delu seminarja je bila na sporedu še delavnica na temo nove UEFA IT platforme za licenciranje klubov in finančni fair play, ki jo je vodil André Glur (Uefa). 

Sicer pa NZS glede licenciranja še ni povedala nič uradnega o bivšem prvoligašu NK Ankaran Hrvatini, ki je zaradi dolgov pred kratkim po neuradnih vesteh ostal tudi brez zanjega domovanja v Postojni. Ankarančani so imeli že vrsto let resne težave z objektom, vseeno pa so od NZS vedno dobili nekakšno začasno licenco za nastopanje. Ankaranski klub je v zadnjih treh sezonah ostal brez igrišč v domačem Ankaranu, v Kopru, v Sežani in v Dravogradu, neuspešno pa se je dogovarjal še za igranje v Ajdovščini in v Izoli.

V Podčetrtku je pa bil opravljen žreb polfinala 24. slovenskega pokala v futsalu. Za letošnji Pokal Terme Olimia se bodo v polfinalu 3. marca srečali FC Litija : Dobovec MB-Monting ter FutureNet Maribor : Bronx Škofije. Naslov pokalnega zmagovalca bo branil Dobovec MB-Monting, ki je bil lani v finalu boljši od Litije.

  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.