Naslovnica Gospodarstvo Letos spet turistični naval vrhunskih športnikov

Letos spet turistični naval vrhunskih športnikov

Avtor: Spletno Uredništvo
Po sproščanju proti-koronskih ukrepov v Sloveniji in drugih evropskih državah se življenje marsikje vrača v ustaljene tire. To velja tako za gospodarstvo, kot tudi za turizem in šport. Vsa tri področja pa so med seboj prepletena na Zreškem Pohorju, kjer so športno-turistični centri na Rogli in v Termah Zreče s prihodom poletja ponovno pričeli sprejemati obiske športnih klubov iz Slovenije in iz tujine.
Idiličen prizor Term Zreče iz zraka (foto: FB Rogla-Pohorje Turistični informacijski center)

Znano je, da se Terme Zreče in športni kompleks na Rogli ponašata z vrhunsko namestitveno in športno infrastrukturo, s številnimi možnostmi za treninge, sprostitev in rehabilitacijo, z znosnimi temperaturami, posebno športno prehrano, svežim zrakom in prijaznim osebjem, zato so izpolnjeni pogoji za priprave vrhunskih športnikov oziroma športnih kolektivov. Tako se letos spet obeta pravi naval na Zreško Pohorje.

»V letošnjem poletju bodo na Rogli in v Termah Zreče gostili NK Gorica, NK Ferencvaros, NK Uta Arad, NK Voluntari, NK Niergyhaza, NK Paks, RK Zagreb, RK Pick Szeged, RK Krim, članske ekipe in mladinskih selekcij Rokometne in Košarkarske zveze Slovenije ter številne druge športnike in ekipe. Posebej ponosni smo, da v Terme Zreče prihaja NK Hajduk – ikona hrvaškega nogometa,« so med drugim sporočili s podjetja Unitur.

Po uspešnem lanskem prvem obisku se na Roglo v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo vrača mladinska ekipa kolesarskega kluba Jumbo Visma, zagotovo pa se bo med seznam letošnjih obiskovalcev Zreškega Pohorja poskusil priti še kdo – če bo seveda še kaj prostora. Sicer se je v Sloveniji športni turizem v zadnjih letih najbolj razvil v Murski Soboti in širši okolici, na Mariborskem Pohorju, v Kranjski gori in še posebej prav na Zreškem Pohorju.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.