Naslovnica Šport Janja Garnbret je pred olimpijskimi igrami v izjemni formi

Janja Garnbret je pred olimpijskimi igrami v izjemni formi

Avtor: Spletno Uredništvo
Za največji slovenski športni uspeh zadnjega konca tedna je poskrbela prva dama svetovnega športnega plezanja Janja Garnbret. Janja je na zadnji preizkušnji svetovnega pokala pred odhodom na Olimpijske igre zmagala tako v disciplini težavnost, kot tudi v balvanih. Slovenska plezalna šampionka tako ostaja prva favoritinja za osvojitev olimpijskega zlata.
Janja Garnbret z zlato medaljo v sredini po zmagi v težavnosti (foto: PZS)

Najboljša plezalka na svetu, šestkratna svetovna prvakinja Janja Garnbret je na tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Innsbrucku zadnji konec tedna le še potrdila, da je v izvrstni formi. Najprej je v petek Garnbretova odlično opravila z disciplino težavnost, kjer se je zanesljivo prebila v finale, nato pa je bila edina tekmovalka, ki je petnajstmetrsko steno preplezala od prvega do zadnjega oprimka.

Zmagoviti nastop v težavnosti je dan kasneje 22-letna Janja ponovila še na preizkušnji svetovnega pokala v balvanih. Tudi tu je slovenska šampionka kot edina tekmovalka preplezala vse balvane že v prvem poskusu, zato je na koncu pristala na prvem mestu. Velja dodati, da so zaradi močne plohe ženski finale v Innsbrucku po treh balvanih najprej začasno prekinili, nato pa kar zaključili.

»Navdušena sem nad novo zmago. Škoda, da nam je vreme prikrajšalo en balvan. A že v polfinalu sem pokazala, da sem res dobro pripravljena. To je bila moja zadnja tekma pred olimpijskimi igrami in dobila sem še zadnjo potrditev, da sem v dobri formi. Balvani v finalu niso bili tako težki, kot so bili velika uganka. A ostala sem mirna in si vsak balvan dobro ogledala,« je bila lahko zadovoljna Janja Garnbret, katere vrhunska forma pred olimpijskimi igrami v Tokiu res obeta veliko.

S Plezalne zveze Slovenije (PZS) so v objavah za javnost nanizali še preostale slovenske rezultate in sicer je v balvanih Katja Debevec pristala na 12. mestu, Anže Peharc je osvojil 17. mesto, Mia Krampl 22. mesto, Julija Kruder 33. mesto in Urška Repušič 48 mesto. V kvalifikacijah so tekmovanje zaključili Zan Lovenjak Sudar, ki je osvojil 21. mesto, Gregor Vezonik je bil tik za jim na 23. mestu, Jernej Kruder pa daleč zadaj na 51. mestu.

V težavnosti sta v finalu nastopili še dve Slovenki, pri čemer je Vita Lukan je osvojila 6. mesto, medtem ko je bila Lučka Rakovec osma. Mia Krampl se je morala zadovoljiti z 11. mestom, Lana Skušek je končala na 16. mestu in Tjaša Slemenšek na 26. mestu. Pri moških je Martin Bergant pristal na 13. mestu, Domen Škofic na 17. mestu, Žiga Zajc in Milan Preskar pa sta izpadla že po 1. krogu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.