Naslovnica Šport Letos se vrača odbojka na snegu

Letos se vrača odbojka na snegu

Avtor: Spletno Uredništvo
Po dveh letih premora se sredi februarja vrača državno prvenstvo v odbojki na snegu. Letos bo potekalo bo na Kopah, odbojkarji in odbojkarice pa se bodo v boj za naslove državnih prvakov podali šele tretjič doslej.
Letos se vrača odbojka na snegu

Prizor iz enega od prvih tekmovanj v Sloveniji pred pandemijo (foto: CEV/OZS)

Pandemija koronavirusa Covid 19 je v zadnjih dveh letih prisilila Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS) k odpovedi državnega prvenstva v odbojki na snegu, ki sicer v zadnjih letih postaja vse bolj priljubljena. OZS je sicer v letih 2017 in 2018 v Kranjski Gori gostila turnirja evropske serije v odbojki na snegu, prvo državno prvenstvo je bilo izpeljano leta 2018 v Žireh, drugo državno prvenstvo pa leto zatem na Krvavcu.

Letos se odbojka na snegu vrača med žive in sicer bo DP prvič potekalo na koroškem športno-rekreativnem centru na Kopah. »Na Koroškem ima odbojka dolgoletno tradicijo in v naši regiji imamo nekaj vrhunskih odbojkarskih imen. Sama odbojka na snegu je kot panoga večini posameznikov še nepoznana in smo zelo veseli, da jo bomo lahko z organizacijo tega turnirja približali ljudem,« je povedal Boštjan Paradiž, lastnik in direktor centra na Kopah.

Državno prvenstvo, ki bo na sporedu v nedeljo, 13. februarja, napeto pričakujejo tudi v Odbojkarski zvezi Slovenije. Najboljši slovenski odbojkarji in odbojkarice na snegu pa bodo nato v nadaljevanju sezone letos lahko nastopili še na vsaj štirih turnirjih Evropske serije. Dva turnirja bo predvidoma gostila Turčija, po enega pa Italija in tudi Ukrajina – če seveda ne pride vmes kakšna vojna, nov izbruh pandemije koronavirusa ali kakšna podobna katastrofa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.