Naslovnica Magazin Letne elektronske vinjete so že na voljo

Letne elektronske vinjete so že na voljo

Avtor: Spletno Uredništvo
S prihodom meseca decembra se je v Sloveniji pričala prodaja novih elektronskih oziroma digitalnih vinjet. Med prvimi so se odzvali v specializirani družbi DKV Mobility, zaenkrat pa so na voljo le letne vinjete.
DARS se je promocije novih e-vinjet lotil s to zanimivo registrsko tablico (foto: dars.si)

Že od prvega decembra naprej lahko slovenski vozniki uporabljajo novo elektronsko vinjeto. Slednja je nadomestilo za klasično vinjeto v obliki nalepke. Med prvimi se je na novost odzvalo podjetje DKV Mobility, katerega elektronske vinjete so že na voljo na bencinskih servisih blagovnih znamk OMV, MOL in Petrol na vseh mejah in tudi v notranjosti države. E-vinjeta se obračunava preko blagajniškega terminala s kartico DKV.

Če so letne e-vinjete naprodaj že od 1. decembra letos, pa bosta mesečna in tedenska e-vinjeta na voljo šele od 1. februarja 2022. »Ob nakupu morate navesti pravilno registrsko številko vozila, ki jo bodo samodejno skenirale nadzorne naprave na poti. Koristi za stranko so priročno in pregledno obračunavanje ter hitro nadaljevanje vožnje brez prekinitev,« sporočajo z DKV-ja, kjer se zavedajo, da je Slovenija pomembna tranzitna država v Evropi.

Sicer pa poleg nove elektronske vinjete za Slovenijo podjetje DKV Mobility nudi široko ponudbo različnih cestninskih rešitev (kot so različne vinjete, celotne cestninske postaje in celo vozovnice) za več kot 30 držav v Evropi in ostalega sveta. Trenutno več kot 213.000 strank uporablja več kot 5,1 milijona kartic DKV CARD in naprav v vozilu, DKV Mobility pa je že več kot 85 let eden vodilnih ponudnikov storitev mobilnosti v industriji logistike in transporta.

Z DARS-a pa so še pojasnili, da letna elektronska vinjeta ne bo več vezana na koledarsko leto, ampak velja eno leto od izbranega datuma, ki ga stranka določi ob nakupu. Prav tako bo e-vinjeto možno kupiti na podlagi izdelave ponudbe prek spleta in nakazila kupnine na transakcijski račun družbe DARS, ta rešitev pa je primerna predvsem za pravne osebe, ki potrebujejo večje število vinjet za svoj vozni park.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.