Naslovnica Gospodarstvo Letalska družba KLM se pripravlja na praznovanje 100 let obstoja

Letalska družba KLM se pripravlja na praznovanje 100 let obstoja

Avtor: Spletno Uredništvo

Konec tedna so v Amsterdamu pripravili posebno prireditev. Točno 100 dni pred 100. obletnico letalske družbe KLM, je le-ta v odprtem pismu javno povabila vse zainteresirane deležnike iz letalske industrije, da se pridružijo pobudi “Leti odgovorno” (Fly Responsibly) in skupaj prispevajo k bolj trajnostni prihodnosti letalstva.

Letalska družba KLM se pripravlja na praznovanje 100 let obstoja7. oktobra bo KLM postala prva letalska družba na svetu, ki bo obeležila 100-letnico delovanja (foto: KLM/IPPR).

 

Na letališču Schiphol, ki je sicer glavno letališče nizozemske prestolnice Amsterdama, so natanko 100 dni pred 100. obletnico letalske družbe KLM (nizozemsko Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, oz. po slovensko Nizozemska kraljevska letalska družba) pripravili poseben dogodek. Družba KLM je v odprtem pismu javno povabila vse zainteresirane deležnike iz letalske industrije, da se pridružijo pri pobudi ‘Leti odgovorno’ (Fly Responsibly) in skupaj prispevajo k bolj trajnostni prihodnosti letalstva.

Čez slabe tri mesece, natančneje 7. oktobra letos bo namreč KLM postala prva letalska družba na svetu, ki bo ponosno obeležila 100-letnico delovanja. A ne gre le za stoletnico – KLM je eno redkih podjetij na svetu, ki se lahko pohvali, da kot gospodarska družba še vedno obstaja pod svojim prvotnim imenom. “S svojim podjetniškim duhom in prizadevanjem za inovacije je bila letalska družba KLM v zadnjih 100. letih pionir v letalski industriji.

Obletnica je priložnost, da ponovno potrdimo zavezo postati najboljša evropska letalska družba s posluhom za naše potnike, ki je inovativna in se pripravljena soočati z izzivi, ki nas čakajo v prihodnosti,” je ob tej priložnosti dejal predsednik in izvršni direktor KLM-ja Pieter Elbers in glede nove pobude o sodelovanju letalskih prevoznikov dodal: “Od danes naprej bomo s konkurenti delili dobre prakse, orodja in znanje o trajnostnem razvoju na področju letalstva.

Cenimo konkurenco, vendar ne, ko gre za trajnostni razvoj. Zato bomo z vsemi konkurenti delili naš program ‘CO2ZERO carbon compensation’. Pozivamo tudi druge, da delijo svoje dobre prakse v korist bolj trajnostne prihodnosti.”  Sicer je bilo načrtovano, da bi na 100 dan pred svojim 100 rojstnim dnevom družba KLM svojo floto trinajstih Boenigov 787-9 povečala še za eno letalo – prvi Boeing 787-10 dreamliner, vendar se je prihod novega letala iz tovarne Boening v ZDA moral soočiti z nepredvideno zamudo.

A nič zato – raje nepredvidana zamuda, kot pa nepredvidena okvara. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.