Naslovnica Gospodarstvo Lesna industrija, inkubator in poslovna cona

Lesna industrija, inkubator in poslovna cona

Avtor: Spletno Uredništvo
Najbolj aktualne novosti z gospodarskega področja so tokrat povezane s slovensko lesno industrijo, z novomeškim podjetniškim inkubatorjem in s poslovno cono Žiri.
Pandemija koronavirusa je negativno vplivala tudi na področje predelave lesa (foto: hippopx.com)

Pojutrišnjem (v četrtek, 22. aprila) bo ob 13. uri na sporedu interaktivni strokovni posvet, ki so ga poimenovali ‘Aktualni izzivi na področju lesne industrije’. Dogodek so skupaj pripravili Ministrstvo za gospodarstvo in tehnologijo (MGRT), Obrtna zbornica Slovenije (OZS) in Javna agencija SPIRIT Slovenija, govora pa bo o trenutnih razmerah v slovenski lesno-predelovalni gospodarski panogi.

»Na posvetu bodo predstavljeni najnovejši razpisi, umestitev lesne industrije v Slovensko industrijsko strategijo, govorili bomo priporočilih Obrtne zbornice in obvladovanju tveganj sploh v času epidemije, predstavili bomo trenutno veljavne interventne ukrepe za samozaposlene in delodajalce ter se posvetili še hitremu testiranju v podjetjih ter obveznosti obveščanja delavcev o ukrepih vezanih na preprečevanje širjenja okužb,« so pojasnili z MGRT.

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pa so najprej finančni podprli za projekt ‘UrbaNMakerspace’. V sklopu približno 600 tisoč evrov vrednega projekta bo Mestna občina Novo mesto priskrbela funkcionalne poslovne prostore za inkubator UrbaNMakerspace, ki bo nudil poslovne prostore za mlada inovativna podjetja in delavnico s sodobno tehnično oziroma robotsko opremo.

Poleg tega pa so v isti Službi odobrili še sredstva za projekt ‘Poslovne cone Žiri’. Gre za 2,4 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Žiri v okviru ‘Dogovora za razvoj Gorenjske razvojne regije’. V sklopu projekta bodo uredili oziroma dogradili komunalno, poslovno in ekonomsko infrastrukturo na območju obstoječe ekonomsko poslovne cone, kar bo dodatno pripomoglo k razvoju gospodarstva v širši regiji.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.