Naslovnica Slovenija Lendavska trgatev in Festival Vinarium

Lendavska trgatev in Festival Vinarium

Avtor: Spletno Uredništvo
Poleg poplave športnih dogodkov je te dni v Sloveniji tudi čas za trgatev. Po trgatvi pa marsikje sledijo veselice, ki se v teh dneh vrstijo po vsej državi – od Ankarana in Deskel na zahodu, pa vse do Lendave na vzhodni strani. Tam je Festival Vinarium zaključila že 43. Lendavska trgatev.
Lendavska trgatev in Festival Vinarium

En od najbolj zabavnih vozov z letošnje povorke (foto: Občina Lendava)

Festival Vinarium, ki je ena od bolj prepoznavnih etnoloških prireditev v Sloveniji, je tudi letos v Lendavo pritegnil množice obiskovalcev. Poleg osrednjih dogodkov ‘Bogračfesta’ in ‘Lendavske trgatve’, so bili dobro obiskani tudi vinski in etno večeri na Letnem odru Gledališke in koncertne dvorane, kjer so se s kulturnim programom in kulinaričnimi dobrotami izkazali predstavniki Hrvaške, Madžarske in Slovenije.

Številni obiskovalci si ogledali razgledni stolp Vinarium Lendava, na katerega se je v sedmih letih obstoja povzpelo že skoraj 600.000 obiskovalcev. Od aprila ob stolpu deluje tudi adrenalinska atrakcija’ Zipline Vinarium’, po kateri se je že spustilo preko 3500 pogumnežev. Praznovanje 7. obletnice stolpa minilo v znamenju glasbe, pestre kulinarike, 4. dirke Pomurskega MTB pokala in Dnevov odprtih vrat vinskih kleti.

»Na predvečer Lendavske trgatve pa so na Večeru lendavskih vin, ki je posvečen predstavitvi in okušanju vrhunskih vin domačih vinarjev, v prijetnem ambientu Krone pri Mestni hiši razglasili tudi županovo vino. To je postal Laški rizling Kulčar vinarja dr. Bojana Kulčarja,« so zapisali v sporočilu za javnost Občine Lendava. Pred začetkom povorke pa je bil vinarju Danilu Vargi podeljeno tudi prestižno priznanje za najboljši lendavski špricer.

Prisotni pa so v soboto z zanimanjem spremljali povorko v starem mestnem jedru, na kateri se je predstavilo 43 skupin z več kot 300 nastopajočimi, med njimi pa so bili vinski vitezi, mažoretke, glasbeniki… Letošnja Lendavska trgatev je ponudila tudi animacijski program za otroke, folklorni festival na osrednjem odru s kulinarično ponudbo ter za konec še večerno glasbeno zabavo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.