Naslovnica Slovenija Krvodajalsko družino je potrebno pomlajevati in širiti

Krvodajalsko družino je potrebno pomlajevati in širiti

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Rdečega križa Slovenije pred prazniki prihajajo zahvale vsem ki so jim letos pomagali, vendar pa tudi poziv k darovanju krvi, ki velja predvsem za mlade. Za nemoteno delovanje slovenskega zdravstva in za preskrbo s krvjo morajo namreč krvodajalsko družino nenehno širiti in pomlajevati.
Krvodajalsko družino je potrebno pomlajevati in širiti

Med študenti je veliko krvodajalcev (foto: Študentska organizacija Univerze na Primorskem/FB RKS)

Leto 2022 se počasi izteka, zato prihaja tudi čas, ko se zahvalimo tistim, ki so nam letos kakorkoli pomagali. Tako so se na Rdečem križu Slovenije (RKS) pred prazniki najprej spomnili vseh, ki so letos tako ali drugače sodelovali z njimi. Med vsemi področji aktivnostmi RKS je eno izmed najpomembnejših področje krvodajalstva, zato se vsem, ki neposredno ali pa le posredno sodelujejo pri prostovoljnem darovanju krvi, zahvalili še posebej.

Poleg tega pa so na RKS ob koncu leta objavili nov poziv k darovanju krvi, ki velja predvsem za mlade. Kri starejših krvodajalcev namreč prej ali slej ni več primerna za uporabo in zato RKS v krvodajalske vrste namensko vabijo nove mlade darovalce. »Za nemoteno preskrbo s krvjo potrebujemo veliko družino srčnih ljudi, ki jo moramo nenehno pomlajevati. Družbeno odgovorna krvodajalska iniciativa ‘Daruj energijo za življenje’ poteka že dvanajsto leto.

V njej združujemo energijo Rdeči križ Slovenije, Zavod RS za transfuzijsko medicino in Petrol.  V javnosti širimo sporočilo o plemenitih vrednotah, kot so človečnost, solidarnost in empatija, ki jih uresničujejo krvodajalci. Hkrati pa v javnosti izpostavljamo vlogo krvodajalstva za nemoteno preskrbo s krvjo in delovanje zdravstva,« so poudarili na RKS, kjer poleg akcije ‘Daruj energijo za življenje’ vsako leto pripravljajo še vrsto drugih krvodajalskih pobud.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.