Naslovnica Kronika Ta teden sta bili pogrešani dve osebi

Ta teden sta bili pogrešani dve osebi

Avtor: Spletno Uredništvo
V zadnjih dneh so policisti dobili dve novi prijavi o izginulih osebah. Neznano kam je odšla 15-letna Zoja Cencelj iz Vač pri Litiji, pogrešan pa je tudi 76-letni Gorazd Vobič iz Ljubljane.
Ta teden sta bili pogrešani dve osebi

Fotografija pogrešane najstnice Zoje Cencelj iz Vač pri litiji (foto: policija.si)

Tudi v Sloveniji se vsakih nekaj tednov pojavi novo policijsko obvestilo o pogrešanih osebah. Pogosto se zgodi, da v istem tednu izgineta dve ali tri med osebi, ti primeri pa niso povezani med seboj. Potem sledi premor, ko dlje časa ne izgine prav nihče, nakar se zgodba spet ponovi. Prav tako je moč iz policijskih obvestil razbrati, da se največ izginotij zgodi v dneh okrog polne lune.

Tako so bili ta teden uslužbenci Policijske postaje Ljubljana Vič obveščeni, da je pogrešan 76-letni Gorazd Vobič. Slednji je sicer iz Ljubljane, a je bil nazadnje viden v domu za starostnike v Notranjih Goricah, zato Policija pravi, da se lahko nahaja kjerkoli na širšem območju Ljubljane. Sicer je pogrešani suhe postave in ima malce daljše sive lase, oblečen pa je bil je v temno modro jopo, temno trenerko in temne čevlje.

Ker Gorazd za pomoč pri hoji uporablja bergle, ki pa jih ni imel pri sebi, ko so ga nazadnje videli, je po nekaj dneh iskanja njegovo izginotje videti še toliko bolje nenavadno. Včeraj pa so svojci litijskim policistom sporočili, da pogrešajo komaj15-letno Zojo Cencelj iz Vač pri Litiji. »Pogrešana je visoka okoli 160 cm in suhe postave. Ima daljše svetle lase z roza odtenkom, v nosnici ima uhan. Nazadnje je bila oblečena v črna oblačila.

Obstaja možnost, da se nahaja na območju centra Ljubljane,« so zapisali policisti v obvestilu o tej pogrešani najstnici. Seveda pa vse, ki bi obe pogrešani opazili ali kar koli vedeli o njenem izginotju, prosijo, naj o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo. Informacije pa jim lahko posredujejo tudi prek telefonske številke 113 ali anonimnega telefona 080 1200.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.