Naslovnica Gospodarstvo Kranjski Eurotronik je bil proglašen za ITM izvoznika leta

Kranjski Eurotronik je bil proglašen za ITM izvoznika leta

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija SPIRIT Slovenija je kljub pandemiji tudi letos uspešno izpeljala mednarodni izobraževalni program ‘Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ (ITM)’, pa čeprav le v digitalni obliki. Prav tako so tudi letos proglasiliKranjski Eurotronik je bil proglašen za ITM izvoznika letaPrejemnik naziva ITM Izvoznik leta 2020 je podjetje Eurotronik Kranj (foto: Spirit Slovenija)

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija, ki skrbi za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini, je uspešno izpeljala mednarodni izobraževalni program ‘Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ (ITM)’. Zaradi pandemije koronavirusa je sicer vse potekalo prek spleta, oz. v digitalni obliki. Sicer pa agencija pripravlja izobraževalni program International Trade Management (ITM) že 14 let.

»Ponosni smo, da je bilo do danes v program vključenih že 160 slovenskih podjetij. Cilj programa je vzgajati strokovnjake na področju izvoznega poslovanja v malih in srednje velikih podjetjih in jim ponuditi možnost učenja pri najboljših mednarodno priznanih tujih strokovnjakov,« je pri tem povedal dr. Tomaž Kostanjevec, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija. Agencija SPIRIT Slovenija tudi prek tega fokusiranega programa širi potrebna znanja in orodja za načrtovan vstop na tuja tržišča, kar je pogosto ključno za nadaljnjo rast in razvoj podjetja.

Letos je posebna komisija za ‘ITM Izvoznika leta 2020’ razglasila podjetje Eurotronik Kranj, d. o. o., ki je doseglo visoke, pozitivne vrednosti izbranih objektivnih kazalnikov in je hkrati izstopalo pri oceni razvoja in delovanja mednarodnega poslovanja podjetja. Podjetje odlikujejo izvozna naravnanost, inovativna proaktivnost in nenehen razvoj novih izdelkov. “V podjetju razvijajo napredne informacijsko-komunikacijske rešitve za bolnišnice, domove starejših in druge zdravstveno-negovalne organizacije.

Njihove rešitve pripomorejo k dvigu kakovosti v zdravstveni negi in optimizirajo delovne procese v zdravstveno-negovalnih organizacijah. So izkušen razvijalec in proizvajalec naprednega IP sestrskega klicnega sistema NurseCare, ki je vodilni na slovenskem trgu, uporabljajo pa ga že tudi številni zdravstveni centri po celem svetu. Modularni sistem sestavljajo različni izdelki, kot so brezžični IP sestrski klicni sistem, sistem za zabavo pacientov, sistem za demenco, sistem za e-oskrbo in drugi,” so še zapisali v obrazložitvi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.