Naslovnica Šport Kranj je odbojkarje na mivki gostil v pred-koronskem ambientu

Kranj je odbojkarje na mivki gostil v pred-koronskem ambientu

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem, ko na so mednarodnem nivoju športni dogodki povsem v znamenju olimpijskih iger, je bil osrednji športni dogodek konca tedna v Sloveniji državno prvenstvo v odbojki na mivki, ki je letos spet potekalo v Kranju. Naslove so osvojili Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin med dekleti ter Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak v moški konkurenci.
Najboljši trije pari iz članske konkurence (foto: OZS/OK Triglav Kranj)

Letos je državno prvenstvo v odbojki na mivki gostila prestolnica Gorenjske – Kranj. V treh dneh se je na peščeni podlagi pomerilo po 12 ženskih in 12 moških parov. Na koncu sta se zmage v finalu med dekleti razveselili Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin, ki sta bil boljši od Nine Lovšin in Špele Morgan. Prvo mesto je nazadnje zmagovalkama prinesla igra v bloku, kjer sta nadigrali nasprotnici.

»Sicer je super zmagati doma, ampak so najini cilji na splošno v tujini. Čimbolj se želiva dokazati v svetovni seriji,« sta dejali Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin. Pri moških je Nejc Zemljak v odsotnosti svojega običajnega soigralca Jana Pokeršnika zaigral v paru s perspektivnim Klemnom Šenom, vendar sta bila Daniel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak tokrat v velikem finalu odigrala za odtenek bolj kakovostno, oziroma sta pač bolj uigrana.

»Med igro sva se držala svoje taktike in hkrati držala svoj nivo igre. Vesel sem tudi za Črtov prvi naslov državnega prvaka. Kar pa se tiče rekorda Jasmina Čuturića, sva prijatelja in verjetno bo v prihodnosti padla kakšna opazka ali šala na to temo. Sam bi rad še nekaj let igral na enakem nivoju – glava in telo sta na pravem mestu, motivacije pa tudi ne primanjkuje,« je za spletno mesto Odbojkarske zveze Slovenije povedal Danijel Pokeršnik.

Odbojkarska zveza Slovenije in organizatorji državnega prvenstva iz domačega Odbojkarskega Kluba Triglav Kranj so bili z izpeljavo tridnevnega državni prvenstvom dogodkom zelo zadovoljni, saj so lahko po dolgem času dočarali pravo poletno navijaško vzdušje ob vrhunskih predstavah. Kot v starih časih pred pandemijo koronavirusa….

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.