Naslovnica Gospodarstvo Memorandum o investicijskem sodelovanju Pipistrela z Madžari

Memorandum o investicijskem sodelovanju Pipistrela z Madžari

Avtor: Spletno Uredništvo
Zanimiva gospodarska novica tokrat prihaja z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, gre pa za podpis Memoranduma o poslovnem sodelovanju za nadaljnji razvoj in proizvodnjo ultralahkega modela letal Pipistrel SW 121 med slovenskimi in madžarskimi partnerji. Slovenija naj bi investirala na Madžarsko, več od tega pa ni znano, saj so ostali podatki zaupni.
Tudi šef zračnih in vesoljskih sil Francije general Philippe Lavigne je že preizkusil Pipistrelovo plovilo (foto: FB Pipistrel)

Zadnje čase se gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Madžarsko opazno stopnjuje in zato ni presenečenje, da je bil pripravljen Memorandum o sodelovanju med Ministrstvom za inovacije in tehnologijo Madžarske, komisarjem vlade Madžarske za razvoj obrambe, Vlado Republike Slovenije, slovenskim podjetjem Pipistrel d.o.o. in madžarsko družbo Genevation Aircraft Ltd. Novico so sporočili z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

»Memorandum določa obseg pogodbenih pogajanj oziroma dogovorov o predvidenem industrijskem in poslovnem sodelovanju ter za nadaljnji razvoj in proizvodnjo ultralahkega modela letal Pipistrel SW 121 v času veljavnosti tega memoranduma, t.j. najkasneje do 15. septembra 2021, tako za madžarski trg kot tudi širše. Memorandumu je priložen tudi sporazum o zaupnosti, katerega podpišejo vsi podpisniki memoranduma,« so pojasnili na MGRT.

Sicer si Slovenija si zelo intenzivno prizadeva za povečanje medsebojne menjave med državama, tudi investicijske. Sicer je ajdovsko podjetje Pipistrel d.o.o. je eno izmed najbolj inovativnih slovenskih podjetij, deluje pa na področju letalstva. Z MGRT so še dodali, da omenjena investicija, katere višina, dinamika pretakanja sredstev in vse ostale finančne podrobnosti niso znane, predstavlja pomemben signal na področju slovenskih visokotehnoloških investicij na Madžarsko.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.