Naslovnica Kronika Inšpektorat za okolje in prostor je opravil več kot 5000 nadzorov

Inšpektorat za okolje in prostor je opravil več kot 5000 nadzorov

Avtor: Spletno Uredništvo
Poleg ostalih državnih organov se s preverjanjem spoštovanje zahtev Zakona o nalezljivih boleznih in raznih vladnih odlokov ubadajo tudi uslužbenci Inšpektorata za okolje in prostor. Od decembra lani so tako opravili več kot 5000 nadzorov, sedaj pa so objavili poročilo o rezultatih teh nadzorov.
Tudi inšpektorji IRSOP so preverjali spoštovanje predpisov glede zajezitve pandemije koronavirusa (foto: FURS)

Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor (IRSOP) je oznanil rezultate svojih inšpekcijskih aktivnosti od lanskega meseca decembra pa vse do sredine letošnjega meseca novembra. Tudi IRSOP je namreč v okviru svojih rednih in izrednih nadzorov po celi Sloveniji preverjal spoštovanje zahtev Zakona o nalezljivih boleznih in vladnih odlokih, namenjenih zajezitvi širitve pandemije koronavirusa COVID-19.

Pri inšpekcijskih zavezancih so tako delavci IRSOP na primer preverjali nošenje zaščitnih mask, uporabo razkužil, spoštovanje omejitev glede zbiranja ljudi in od letošnjega septembra dalje tudi izpolnjevanje PCT pogojev. Skupno so v slabem letu opravili več kot 5000 nadzorov, pri čemer so obiskali večstanovanjske objekte, bencinske črpalke, gradbišča, trgovske centre, gostinske objekte, industrijsko-proizvodne objekte in tudi javna mesta.

Samo v tednu od 8. do 14. novembra 2021 je bilo opravljenih 427 nadzorov izpolnjevanja PCT, pregledanih pa je bilo 1417 oseb. Zaznali so 10 kršitev na različnih lokacijah in izdali 15 opozoril po Zakonu o inšpekcijskem zakonu. Podatki Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor tako kažejo, da so kršitve zaznali le v dveh odstotkih vseh primerov, ki so jih preverjali. Velika večina Slovencev se torej predpisov drži.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.