Naslovnica Gospodarstvo Krajši obisk Dubaja je bil uspešen, glavno pa šele prihaja

Krajši obisk Dubaja je bil uspešen, glavno pa šele prihaja

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko gospodarstvo je bilo konec tedna dvakrat na stičišču z Združenimi arabskimi emirati, natančneje z Dubajem. Skupina slovenskih podjetij, ki deluje na področju zdravstva, se je vrnila s sejma Arab Health 2020, doma pa je potekala okrogla miza o bližnjem slovenskem nastopu na najbolj prestižni globalni mednarodni razstavi EXPO Dubaj 2020.

Krajši obisk Dubaja je bil uspešen glavno pa šele prihaja

Skupni razstavni prostor slovenskih podjetij na zdravstvenem sejmu Arab Health 2020 (foto: Spirit Slovenija)

 

V Dubaju se je pravkar zaključil sejem Arab Health 2020, na katerem je svoje storitve in izdelke predstavljalo tudi devet slovenskih podjetij. Nastop na sejmu, ki velja za največji specializirani sejem medicinske opreme, medicinskih pripomočkov, zdravil in zdravstvenih storitev na Arabskem polotoku ter tudi širše, ozotrima kar v celotni regiji Bližnjega Vzhoda, so slovenska podjetja ocenila kot uspešnega. 

Na letošnjem sejmu je zadnji teden v januarju svoje izdelke in storitve s področja medicine in medicinske opreme predstavljalo več kot 4250 razstavljavcev, organizatorji pa so zabeležili več kot 55.000 obiskovalcev iz 160 držav sveta. Skupinski nastop na sejmu v Dubaju je javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini SPIRIT Slovenija organizirala že tretjič zapored, tokrat pa je potekal pod okriljem kampanje ‘Slovenia. Green. Creative. Smart’. 

Skoraj istočasno pa je v Ljubljani potekala okrogli miza ‘EXPO Dubaj 2020’. Slovenija bo namreč od 20. oktobra letos do 10. aprila leta 2021 v Dubaju sodelovala na najbolj prestižni globalni mednarodni razstavi. »Na okrogli mizi EXPO Dubaj 2020 smo se s ključnimi akterji projekta pogovarjali o vlogi, ki jo bo imela Slovenija v Dubaju. Kaj lahko pričakujemo od predstavitve, katere so naše ključne gospodarske, gastronomske in turistične prednosti ter kje naši sogovorniki vidijo potencial Slovenije doma in v tujini, bomo razkrili tudi v novi knjigi The Slovenia Book – EXPO Limited Edition,« so sporočili s SPIRIT Slovenija.

Na okrogli mizi ‘EXPO Dubaj 2020 -« Slovenija, trajnostna dežela’ so sodelovali Ajda Cuderman (Direktorica SPIRIT Slovenija), Robert Drobnič (Generalni komisar Republike Slovenije za mednarodno razstavo EXPO 2020 Dubaj), Karmen Novarlič (STO, sektor za komuniciranje s poslovnimi javnostmi), Jernej Repovš (Predsednik in kreativni direktor agencije Studio Marketing in kreativni direktor projekta Slovenija moja dežela) in Polona Prešeren (UKOM in skrbnica nacionalne blagovne znamke I feel Slovenia).

Glavne teme tokratnega EXPA DUBAJ bodo mobilnost, trajnost in priložnost. Organizatorji pričakujejo 25 milijonov obiskovalcev, od tega bo predvidoma 70 % tujih obiskovalcev iz 190 držav sveta. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.