Naslovnica Šport Košarkarji proti Fincem dvakrat na vso moč

Košarkarji proti Fincem dvakrat na vso moč

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska košarkarska reprezentanca se vrača na parket in sicer jo čakata dve kvalifikacijski tekmi za prihodnje svetovno prvenstvo. Naši bodo najprej v petek gostovali na Finskem, v ponedeljek pa jih v koprski Areni Bonifika čaka še druga tekma proti Finski.
Košarkarji proti Fincem dvakrat na vso moč

Danes je potrebno proti vsakem nasprotniku igrati na polno, tudi proti Fincem (foto: FB KZS)

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se v Slovenski Istri že drugi dan vneto pripravlja za dvojni obračun s Finsko, ki sodi v kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023. To svetovno prvenstvo bodo sicer skupaj gostile tri azijske države. Za Indonezijo, ki bo SP gostila v Džakarti, bo to prvič. Za Japonsko, ki bo tekme namesto v katerem od velemest gostila na kar na otoku Okinavi, bo to drugič, saj je leta 2006 že gostila SP.

Slovenija je tedaj na Japonskem po skupinskem delu tekmovanja v Saporu izpadla v osmini finala v Seitami, kjer je izgubila proti Turčiji. Tretja država gostiteljica pa bodo Filipini, kjer bodo tekme (tudi veliki finale ) ponovno v Manili. Manila je SP gostila že leta 1978, ko je svetovni prvak postala Jugoslavija, tudi s Slovencem Petrom Vilfanom v ekipi. Sicer pa bo to prvo SP nasploh, ki ga bodo skupaj gostile tri države.

Slovenska reprezentanca je sedanje kvalifikacije začela odlično – z jesenskima zmagama proti Hrvaški in Švedski, sedaj pa se bodo naši dvakrat pomerili s Finsko. Reprezentanci se bosta v petek, 25. februarja naprej ob 17.30 srečali na Finskem. Dvoboj bo v Espoo Areni, ki se nahaja v predmestju, oz. v neposredni bližini Helsinkov. Nato pa bo v ponedeljek, 28. februarja sledila še tekma na slovenskem parketu.

Koprska Arena Bonifika bo prav tako ob 17.30 po slovenskem času prizorišče domače tekme slovenske izbrane vrste. Slovenska moška košarkarska reprezentanca, ki je nastanjena v Portorožu, bo do četrtkovega jutranjega poleta v Helsinke v korski dvorani opravila pet treningov. Žal pa bo tudi tokrat slovenska ekipa zaigrala brez najboljše trojice iz lige NBA, a smo tega že kar vajeni.

Tokrat so v ekipi Jaka Blažič (Olimpija), Jakob Čebašek (Leuven, Belgija), Žiga Dimec (Anwil, Poljska), Zoran Dragić (Olimpija), Gregor Glas (Partizan, Srbija), Gregor Hrovat (Élan , Francija), Jurij Macura (Krka), Edo Murić (Olimpija), Klemen Prepelič (Valencia, Španija), Matic Rebec (Agribertocchi, Italija), Luka Rupnik (Yalovaspor, Turčija), Žiga Samar (Fuenlabrada, Španija), Luka Ščuka (Olimpija) in Mike Tobey (Valencia, Španija).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.