Naslovnica Magazin Kopijo vedno potrebujemo, ko je najbolj nujno

Kopijo vedno potrebujemo, ko je najbolj nujno

Avtor: Spletno Uredništvo
Pojutrišnjem se po vsem svetu in tudi pri nas v Sloveniji obeležuje ‘Svetovni dan backupa oz. varnostnega kopiranja’. Kot že nekaj let zapored so ob tej priložnosti s programa Varni na internetu spomnili, zakaj je varnostno kopiranje v sodobnih časih tako zelo pomembno.
Kopijo vedno potrebujemo, ko je najbolj nujno

Mnogi se ne zavedajo, zakaj je varnostno kopiranje tako nujno (foto: FB Varni na internetu)

Strokovnjaki, ki sodelujejo pri nacionalnem programu Varni na internetu so tudi letos ob ‘Svetovnem dnevu backupa oz. varnostnega kopiranja’ (31. marec) opozorili na nevarnosti spleta. Seveda so še posebej poudarili, zakaj je izdelava varnostnih kopij postala tako pomembna, pozvali pa so tudi k zagotavljanju večje stopnje osebne varnosti na spletu in kot običajno pripravili tudi nekaj uporabnih varnostnih nasvetov.

»Ko govorimo o varnostnemu kopiranju, se ponavadi osredotočamo na pomembne dokumente in vrednejše podatke. Ampak, a veš, da lahko v obliki varnostne kopije shraniš tudi svojo digitalno prisotnost, ki jo na spletu skozi leta gradiš s svojimi objavami? Še posebej, če ti to predstavlja biznis. Zakaj bi izgubil vse, če pa je tako enostavno narediti backup profilov,« pravijo strokovnjaki s programa Varni na internetu.

Opozorili so, da zadostuje en nepremišljen klik, da spletni kriminalci na zelo preprost način pridobijo geslo, neprevidni uporabnik pa izgubi dostop do svojega profila, spletne strani ali na različne načine utrpi finančno škodo. Tokrat so posebej spomnili na že skoraj kar obvezno dvojno preverjanje prisotnosti oz. 2FA, kjer je potrebno shraniti tudi nadomestne kode, da ne pride do dodatnih zapletov z dostopom, če se slučajno izgubi telefon oz. generator kod.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.