Naslovnica Oglaševanje Konjeniški klub Pr’Kral

Konjeniški klub Pr’Kral

Avtor: Spletno Uredništvo

Ljubezen do konjev je naša strast….

Naša velika ljubezen so konji…. (foto: osebni arhiv) 

 

Konjeniški klub Pr’Kral je doma v vasici Noše v bližini Radovljice, letos pa praznujemo prvih 10 let obstoja. Naša velika ljubezen so konji, zato so prav vse naše aktivnosti tako ali drugače povezane z njimi.

Za naše obiskovalce v KK Pr’Kral organiziramo klasično jahalno šolo, tekmovalno šolo, ujahavanje in pripravo konj, treninge konjev in jahačev ter poletne počitniške akcije. Nudimo tudi penzionsko namestitev konj, ukvarjamo pa še z rejo in s prodajo športnih konj. A to še zdaleč ni vse.

V naši ‘osnovni’ šoli jahanja lahko navežete prve stike s konjem, dobite tehnične osnove jahanja in spoznavate osnovno nego konja. Nudimo tudi opravljanje tečajev za izpita Jahač 1 in Jahač 2. Za tiste bolj izkušene jahače pa nudimo pripravo na pridobitev tekmovalne licence za dresuro ter tudi licenco za preskakovanje ovir. Naš uvodni tečaj je za namenjen najmlajšim, začetni tečaj je za malce večje jahače in nadaljevalni tečaj je za tiste, ki so uspešno osvojili znanja s prvih dveh stopenj. Prav posebno doživetje pa je terenska ježa, kjer mlade jahače vedno navduši naš simpatični poni Belka.

Pri nas navežete prve stike s konjem, dobite osnove jahanja… (foto: facebook.com/KKPRKRAL)

 

Naša tekmovalna šola se ukvarja z že nekoliko bolj izkušenimi jahači, ki bi se radi preizkusili v preskakovanju ovir. Tudi tu začenjamo od začetka, s prvimi koraki prek kavalet, s pravilno držo, prenašanjem teže, sodelovanjem s konjem in šele nato preidemo na preskakovanje. Nazadnje vam uredimo tekmovalne licence in udeležence pospremimo na tekme. V okviru programa se izvajajo interna klubska tekmovanja, kjer mladi spoznavajo pravila športa. Cilj tekmovalne jahalne šole je opraviti licenčni izpit (dresurna naloga A4, preskakovanje parkurja 0,8 – 1 m, poznavanje pravilnika FEI oz. pravil KZS). Nudimo vam tudi individualne ure jahanja oziroma najem konja z učiteljem za različne aktivnosti in težavnostne nivoje.

Ukvarjamo se še z ujahavanjem mladih konj, pri čemer je lahko konj nameščen pri nas ali pa kje drugje. Na željo naročnika konja naučimo osnovnih veščin, kot so hod, kas in galop pod jezdecem, lahko pa tudi pripravimo konja za posebne zabavne ali tekmovalne prireditve, razstave in preizkuse. Podobno vam nudimo treniranje konj in jahačev, kjer gre za celostni pristop ,vzdrževanje športne kondicije konja in jahača, odpravo težav konja ali jahača ter napredovanje na tekmovalno-športnem nivoju. Pri tem posebno pozornost posvečamo medsebojni komunikaciji ter odnosu med konjem in jahačem, kar je prvi predpogoj za njun skupni napredek in posledično tudi za boljše rezultate.

V našem hlevu vam lahko nudimo celo vso celostno oskrbo in ugodno penzionsko namestitev za vašega konja. Vsak konj je kvalitetno in strokovno oskrbovan, nastanjen v svetlem in zračnem hlevu, vsak konj ima svoj izpust, na voljo je tudi pašnik, v okolici pa se nahaja tudi mnogo lepih terenov na konjeniški poti. Na razpolago imamo 14 standardnih boksov velikosti cca. 3,3×3,5 m2, zunanje jahališče v velikosti 40×25 m (podlaga pesek in mivka), lonžirni krog s premerom 18 m (pesek) in travnat parkur.

Vaš konj bo pri nas deležen celostne oskrbe… (foto: facebook.com/KKPRKRAL)

 

Našim strankam nudimo tudi originalno praznovanje rojstnih dni za otroke in tudi za odrasle. Na voljo je opremljen piknik prostor, kjer lahko za pijačo in hrano poskrbite sami, ali pa vso nabavo prepustite nam. Posebej moramo omeniti še naš otroški poletni počitniško-konjeniški tabor. Tam se otroci spoznavajo s hranjenjem in z oskrbo konj, s čiščenjem teh imenitnih živali, s pripravo na jahanje, z učenjem pristopa h konju, z osnovami jahanja in s skrbjo za opremo. Poleg tega smo za ta tabor pripravili številne zanimive družabne igre, rodeo tekmovanje na sodu, likovno delavnico, pohod, obisk Bleda, vožnjo z vlakcem in kopanje v Blejskem jezeru.

V Konjeniškem klubu Pr’Kral se poklicno ukvarjamo tudi z rejo in s prodajo športnih konj. Če pa sami kupujete ali prodajate konja, potem vam lahko strokovno svetujemo, da ne bi bilo kakšnih negativnih presenečenj.

Plemenitost konja, njegovo skladno gibanje in čista bit vam omogoča, da kanček miru in povezanosti z naravo dosežete v naravnem okolju. Pridružite se nam v Konjeniškem klubu Pr’Kral – najboljšem konjeniškem klubu na Gorenjskem in sprostite svoje občutke, da svobodno poletijo!

 

Konjeniški klub Pr’Kral
Noše 3
4243 Brezje

Kontakti:
Tel: +386(0) 41 888 302
E-mail: anja.jakelj@gmail.com
Spletna stran: www.posestvo-jakelj.si
Koordinate: 46.333503, 14.229241

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.